Annons:

Andra raka finalen för Patrik:

Patrik Fridell är klar för sin andra raka SM-final i vattenrutschbana. Foto: Privat

Andra raka finalen för Patrik: "Verkar som jag har en talang"

Patrik Fridell lyckades för andra året i rad ta sig till SM-final i vattenrutschbana. I helgen tog han sig vidare från kvalet i Kalmar.
– Det verkar som att jag har en talang för det här, säger han.

Annons:

Förra året bestämde sig Patrik Fridell överraskande för att delta i kvalet till SM i vattenrutschbana. Det blev en succé – och Vimmerbybon tog sig till final. Men i finalen skadade han sig i sitt andra åk och det blev ingen framskjuten placering.

Nu är han klar för sin andra raka final.

– Som tidigare år var det de 16 bästa som gick vidare till finalen. Vi var sju stycken som åkte under åtta sekunder och jag åkte på 7.98. Det verkar som att jag har en talang ändå när det blir andra året på raken direkt till finalen, berättar Patrik Fridell. 

Han känner framför allt att han förbättrat sin teknik.

– Första timmen åkte jag på mellan 8.21 och 8.41 och då kändes det tufft. Frugan studerade då de snabbaste litegrann och gav mig feedback. Jag bytte taktik och började åka på runt 8.10. Efter en paus på en kvart tog jag mig under åtta sekunder.

"Grymt kul"

Han tror att få förstår hur jobbigt vattenrutschbana är. 

– Även om man har svårt att tro det så är det jobbigt. Det tar på krafterna att svinga sig iväg, ligga i en position och spänna kroppen som om man gjorde plankan. Jag är blåslagen på ryggen och har träningsvärk i bålen i dag. 

Hur känns det att nå finalen igen?

– Det känns grymt kul. Förra året trodde jag att det bara var tur, men det är nog så att man har en talang ändå. Sporten är väl lite för oss som inte är bra på något annat, säger han och skrattar:

– Förra året trodde jag att det var pappakroppen som gjorde det, men det var en vältränad herre som åkte på den snabbaste tiden. 

Final i oktober

Nu är Patrik Fridells förhoppning att han ska nå en pallplats på SM. 

– Förra året fick jag inte provåka finalbanan innan. Nu vet jag hur den är och hur min kropp beter sig i banan. Jag hoppas att jag ska vara mer förberedd i år och jag satsar självklart på en pallplats. Men det blir en rolig dag för hela familjen oavsett. 

Finalen går i Västerås den 21 oktober. Alla intäkter går till Wateraid, som arbetar för att alla ska ha tillgång till rent vatten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt