Annons:

Pelarnekillen Petter blev 63:a i jätteloppet: ”Är lite besviken”

Petter Svensson klarade av Göteborgsvarvet på 1 timme, 14 minuter och 30 sekunder. Foto: Privat

Pelarnekillen Petter blev 63:a i jätteloppet: ”Är lite besviken”

Petter Svensson, ursprungligen från Pelarne i Vimmerby kommun, gjorde sin första start i jättetävlingen Göteborgsvarvet i dag. Han stod för ett urstarkt lopp och slutade 63:a med tiden 1.14.30.
– Jag hade räknat med att springa en minut fortare så jag är lite besviken. Men det får väl vara okej i debuten, skrattar Petter Svensson.

Annons:

Över 60 000 löpare kom till start i Göteborgsvarvet och bland dessa var alltså 29-årige Petter Svensson 63:e snabbast. Det kan förstås inte ses som något annat än mycket starkt.

– Jag har aldrig sprungit Göteborgsvarvet tidigare så det var kul. Sen är jag lite besviken över tiden, jag hade räknat med att springa en minut fortare, men det är ändå en bra tid, säger Petter Svensson.

Tio mil i veckan

Senast Petter Svensson sprang en halvmara över 21 kilometer var för två år sedan. Då sprang han på en timme och 19 minuter.

– Jämför jag med det är ju tiden i dag ändå fem minuter bättre. Det senaste året har jag börjat träna mer strategiskt och lagt in kvalitetspass och då är det ju roligt att se en sådan utveckling.

Hur mycket tränar du?

– Jag springer kanske tio mil i veckan i alla fall. Jag kommer nog fortsätta satsa ganska hårt på löpningen, det känns inspirerande och kul. Även de hårda träningspassen är roliga.

”Svårt att sätta ett tidsmål”

När Petter Svensson bodde i våra trakter såg vi honom bland annat som fotbollsspelare i Gullringens GoIF. Nu bor han sedan ett år tillbaka i Visby på Gotland, där han studerar på universitetet. Han tävlar för gotländska Roma IF.

– Jag tränar en hel del med dem och att få träna med folk som är lite bättre än mig själv äv verkligen roligt.

Vad är målet med din satsning?

– Jättesvårt att säga. Jag är ju inte någon löpare i botten, men har ganska bra förutsättningar för det. Sen är det svårt att sätta ett tidsmål och jag skulle säga att jag är lite bättre på fem och tio kilometer, säger Petter Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt