Annons:

Inge från Storebro hedrades – efter mängder av år i idrottens tjänst

Inge Ekström hedrades nyligen för sitt långa liv inom idrotten. Foto: Simon Henriksson

Inge från Storebro hedrades – efter mängder av år i idrottens tjänst

Inge Ekström har varit aktiv i olika föreningar i över 50 år. I förra veckan fick han ta emot Riksidrottsförbundets allra finaste utmärkelse.
– Det är kul att det uppskattas, säger han.

Annons:

Det finns elsjälar. Och så finns det eldsjälar i ordets rätta bemärkelse.

Inge Ekström, Storebro, är verkligen en sådan. I hela sitt liv har han varit aktiv inom den lokala idrotten och nyligen hedrades han för det. 

Förra veckan fick han ta emot Riksidrottsförbundets allra finaste utmärkelse vid en ceremoni i Jönköping. Utdelare var Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

– Jag har vetat om det i ett halvår och det var roligt. Jag fick det för att jag har varit aktiv i 51 år, men det är nog lite mer egentligen, säger Inge Ekström, som hunnit blir 83 år.

"Alltid varit intresserad"

Inge Ekström har varit engagerad i det mesta och vigt sitt liv åt skidåkning, löpning och orientering. Det är det som ligger till grund för nomineringen som Smålandsidrotten gjort. Inge har varit aktiv i Vimmerby OK i 50 år, Storebro IF i 13 år och de senaste 30 åren har han varit aktiv inom Storebro Sportclub, där han fortfarande är ordförande.

– Jag har alltid varit intresserad av idrott och då åker man på det här också. Det är inte lätt att bli av med ett uppdrag sen, säger han och skrattar och tillägger att han blir kvar som ordförande "tills någon annan hittas".

Vad har varit roligast under de här åren?

– Allt har varit roligt på sitt sätt i de olika föreningarna. Framgångar är alltid kul och vi hade många duktiga ungdomar på 80-talet. Det var mycket skidor då och det var kul.

"Kul att det uppskattas"

Något särskilt firande har han inte planerat.

– Det blir rätt lugnt. 

Känner man att all tid som plöjts ned har varit värt det?

– Ja, det är värt det. Det är väldigt kul att det uppskattas, säger Inge Ekström, som var en av 100 som fick utmärkelsen.

Utöver Inge Ekström hedrades bland annat också Sven Karlsson, Storebro, och Gunilla Sävenstrand, Hultsfred.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt