Annons:

Olle vann 59 raka matcher – på en dryg timme

Olle Andersson vann 59 raka matcher under ett evenemang på Sweden Rock Festival. Foto: Privat

Olle vann 59 raka matcher – på en dryg timme

Att Olle Andersson från Vimmerby är en skicklig armbrytare visste vi sedan tidigare. Vid ett evenemang under Sweden Rock Festival vann han 59 matcher på raken – under en dryg timme.
– Till slut blir man så trött i armen att det inte går mer, säger han med ett skratt.

Annons:

Att bryta arm under Sweden Rock Festival har blivit en tradition. Bakom tävlingen, som är öppen för alla, står den elvafaldiga världsmästarinnan Heidi Andersson.

– Det hålls en tävling på fredagen och en på lördagen. Man får gå upp hur många gånger man vill och den som vinner flest matcher i rad under dagen vinner, säger Olle Andersson.

Rekordet: 76 segrar

Vimmerbykillen vann både 2017 och 2018 och gjorde om den bedriften i år.

– Jag vann 28 raka matcher på fredagen och 59 på lördagen. Det är ett roligt evenemang. Det bildas en lång kö med motståndare och vem som helst kan komma upp.

Olle Andersson är en duktig armbrytare till vardags. Flera andra armbrytare fanns på plats, men framförallt handlade det om glada amatörer. Hans svit under lördagstävlingen är förstås imponerande, men inte den längsta han fått till i tävlingen. 2017 vann Olle Andersson nämligen 76 raka matcher.

I år stannade alltså segersviten på 59 matcher.

– Jag stod där och bröt i mer än en timme och till slut blir man så trött i armen att det inte går mer, säger Olle Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt