Annons:

Efter padel - nu kommer pickleball till Vimmerby

Nu introducerar Vimmerby Tennisklubb nya popsporten pickleball i Vimmerby. Foto: Privat

Efter padel - nu kommer pickleball till Vimmerby

Padelsporten har tagit Sverige med storm, och i Vimmerby finns sedan en tid tillbaka en padelhall med två banor.
Nu är det dags för nästa racketsport att göra sin entré i Vimmerby – pickleball.

Annons:

Fram till för ett halvår sedan var det inte många i Sverige som hade hört talas om pickleball. Nu håller sporten, som har sitt ursprung i USA, på att invadera landet.

Faktum är att den nu även har nått Vimmerby.

– Vi har precis börjat testa så smått med förmiddagstider onsdag och fredag. Kommande helg ska vi ha utbildning med våra ledare, och därefter hoppas vi kunna börja utveckla verksamheten, säger Johan Nilsson hos Vimmerby Tennisklubb, som har introducerat sporten i Vimmerby.

Spelas på badmintonplan 

Pickleball spelas på en plan lika stor som en badmintonplan. Nätet är betydligt lägre än ett tennisnät, racketen liknar strandtennisracketer och bollen påminner om en innebandyboll.

– Man kan spela antingen singel eller dubbel, det är väldigt enkelt att komma igång och lämpar sig verkligen för alla. Spelet går lite saktare än tennis och man behöver inte springa lika mycket, men det kan ändå bli väldigt intensiva bollar, berättar Johan.

Racketar och bollar finns att låna 

VTK:s mål på sikt är att kunna erbjuda fler och bättre tider, köra lite turneringar och att kunna erbjuda företag att hyra in sig för events.

– Vi har både racketar och bollar att låna ut, och det krävs verkligen inte att man har spelat tidigare. Jag har själv kört en del, och det är riktigt roligt, säger Johan Nilsson.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt