Annons:

Tuna tog viktig seger i bottenstriden – IFK illa ute

Tuna plockade tre viktiga poäng borta mot IFK Västervik. Foto: Arkivbild

Tuna tog viktig seger i bottenstriden – IFK illa ute

IFK Tuna har haft en lite tyngre säsong, men borta mot IFK Västervik tog laget en otroligt viktig trepoängare på lördagseftermiddagen.
– Det behövde vi, jag hoppas vi kan bygga vidare på det här, säger Tunas tränare Mattias Gustavsson efteråt.

Annons:

Det var två lag i akut behov av poäng. Sistaplacerade IFK Västervik mot IFK Tuna, precis ovanför kvalstrecket. Gästerna IFK Tuna gjorde matchens enda mål. Drygt fem minuter innan halvtid petade Adrian Ottosson in bollen i mål efter en något tilltrasslad situation.

– Framför allt första halvlek är vi bra, tyvärr så leder de med 1-0. I andra blir det inte mycket chanser åt något håll, det är mest spel på mitten. Två lag som är rädda att förlora. Vi vaskar ändå fram så pass mycket att vi borde kunnat få med oss mer än en nolla, säger Fredrik Walfredsson i IFK Västervik efteråt.

Tunas Mattias Gustavsson var nöjd med sitt lags första halvlek:

– Vi rullade, spelade lugnt och harmoniskt och gjorde 1-0. I andra var det lite nervositet, leda med 1-0 i stort behov av poäng. Vi lyckades rida ut stormen och hade lägen så vi kunde avgjort. Det var lite för ängsligt i andra för att jag ska vara nöjd, första spelade vi bra, summerar han segern.

Tuff avslutning

IFK Västervik är i skriande behov av segrar i de avslutande tre matcherna om det ska bli fortsatt spel i division 4. För IFK Tunas del innebar segern åtminstone lite andrum.

– Tyvärr ser det inte alls bra ut. Det är väl tre segrar som krävs för att vara säker, två segrar kanske kan ge kvalplats med lite flyt, säger Walfredsson.

Bäst i hemmalaget Västervik var Victor Heiskanen som gjorde säsongsdebut. Plus i IFK Tuna till Joel Svensson, Filip Gustavsson och Simon Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt