Pierre Gustavsson gjorde 1–0 och 4–1 när Vimmerby Hockey vann premiären mot Tyringe. Foto: Ossian Mathiasson

"PG" tvåmålsskytt i premiären

Vimmerby Hockey inledde säsongen 20/21 med att slå Tyringe hemma med 5-2. Två av målen gjorde veteranen Pierre Gustavsson.

– Det är skönt att göra mål direkt, så slipper man fundera på det, säger han efteråt.

Säsongens första mål kom redan efter fyra minuter. I power play hittade "PG" rätt, framspelad av Todd Winder och Eric Backman. Andra målet, 4-1, kom tidigt i tredje perioden och punkterade matchen. Tyringe reducerade omgående till 4-2, men närmre än så kom inte gästerna från Skåne i premiären.

Jag tycker vi gör en helt okej förstaperiod, vi trycker på och låter dem inte komma ur egen zon och så gör vi 1-0 tidigt. Vi visste att det är ett bra lag och att de kommer köra mycket och sätta hård press. Ändå slarvade vi lite med det. Vi ger dem några farliga lägen genom våra misstag, men Tomas (Rydén, målvakt i VH) räddade oss, säger Pierre efteråt.

Blickar framåt

VH var det bättre laget matchen igenom, även om Tyringe stack upp och ställde till oreda ganska ofta. Med premiären avklarad blickar VH och Pierre framåt. Härnäst väntar värsta rivalen Tranås på onsdag.

Det är alltid roliga matcher, det hade varit roligare med publik, men det kommer bli hett och tufft, säger Pierre.