Annons:

Senad Berisha tror att övre halvan är en realistisk målsättning för FBSK. Foto: Arkivbild

FBSK enda kommunlag i sexan: "För fotbollens skull behövs ett lag där"

Frödinge/Brantestads SK kliver in i årets säsong med en ny tränarduo. Senad Berisha och Johan Bengtsson ska leda laget i en ny säsong i division 6 – med en hög träningsnärvaro som viktigt mål.
– Ambitionen är att hålla sig runt 20 man varje träning, säger Senad Berisha.

Annons:

Frödinge/Brantestads SK går in på sin åttonde raka säsong i division 6 efter degraderingen från division 5 2014. FBSK är ensamt från Vimmerby kommun i division 6, men har sett ett uppsving när det gäller träningsflitigheten.

Att ha många spelare på träning efter träning är också ett viktigt mål för klubben.

– Det är lite pirrigt inför seriestart. Både jag och Johan kom in sent och det kändes jäkligt bra. Nu har det gått lite upp och ned sista veckorna och det är lite oroväckande. Vi tog ett snack nu inför seriestarten och ska vi ha två lag igång kommer det gå åt folk. Jag tror vi kommer samla oss, säger tränaren Senad Berisha.

Vad som är hög närvaro eller inte varierar förstås från klubb till klubb. Många andra lag sneglar nog avundsjukt på FBSK:s träningsnärvaro.

– Den största farhågan är att inte räcka till manskapsmässigt. Viljan finns och det går inte att jämföra sig med Djursdala eller andra lag när det gäller träningsmängd. Vad andra gör får man lägga åt sidan. 

Hög träningsnärvaro

På den senaste träningen var FBSK 21 spelare.

– Det är bra. Vi har varit 16 några gånger, men ambitionen är att hålla sig runt 20 man varje träning. När serien drar igång kan det förstås bli lite manfall ibland, men jag tycker vi ska ligga på 20 man. Det blir roligt på ett annat sätt än om man är tolv eller 13 stycken. 

Senad Berisha har tidigare varit i FBSK, men inte tillsammans med Johan Bengtsson. Målsättningen inom truppen och ledarstaben är att vara på övre halvan i division 6.

– En ambition är att komma topp fyra, men att vara på övre halvan är en realistisk målsättning. Vi strävar efter att vara topp 4 fram till uppehållet och får se hur långt det räcker. 

Har ni kapacitet att vara med och slåss om uppflyttning?

– Rent träningsmässigt och när det gäller kapaciteten med spelare är det ingen omöjlighet. Men det gäller att alla parametrar slår in. Övre halvan är rimligt tycker jag definitivt. 

"Ingen monstertränare"

FBSK är det enda lag från Vimmerby kommun som håller till i division 6. Det gör att laget går miste om heta kommunderbyn.

– Det är klart det är skitkul när man hör att Södra Vi ska möta Djursdala och det lockar mycket folk, men det är många lag på samma nivå i Vimmerby. Då är det bra att ha ett lag som ligger där vi gör. Vi har fått en hel del nya spelare som kommit hit av den anledningen, så för fotbollens skull behövs det ett lag i division sex. Man behöver känna att man kan spela fotboll någonstans för att det är kul. 

Hur vill du och Johan att ni ska spela?

– Jag är ingen monstertränare som kan allting, så jag tycker det är kul att de vågar tro på mig. Vi jobbar med laganda, försöker ha roligt och försöker utveckla spelarna. Att hålla tätt bakåt är viktigt och vi vill inte ha så mycket tjong. Vi vill använda de kvalitéer som finns. 

Det är uttalat att Frödinge kommer spela med formationen 4-5-1 i matcherna.

– Vi har inte kunnat laborera så mycket, men det är så vi har tänkt.

Är det några spelare som blir extra viktiga?

– "Robban" (Robert Nilsson) kommer vara livsviktig. Han är nog den viktigaste för oss. Jag tror ganska mycket på Fredrik Carlsson också. Han blir bättre och bättre och det gäller att hitta sätt att utnyttja hans goda egenskaper. Även Alex (Gunnarsson) kommer få en viktig roll som ensam forward. 

"Låter vara osagt"

I premiären på tisdagskvällen väntar Ankarsrums IS hemma på Lundavallen. 

– Min erfarenhet är att de är tuffa att möta och brukar ofta ganska bra. Det gäller att vara på tå och en bra dag. 

Vilka ser du som seriefavoriter?

– Jag har dålig koll, så det är svårt att säga. Det låter jag vara osagt. Vi ska göra allt vi kan i varje match. Ibland kommer vi ha bra dagar, ibland kommer vi ha mindre bra dagar. 

FBSK saknar en del spelare i premiären. Alex Gunnarsson, Husni Allaf, Hamse Hasan och Hugo Sandin är samtliga indisponibla på grund av skada.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt