Annons:

VIF-tränaren hyllade laget: ”Tog ansvar för varandra”

Nathalie Johansson var bäst i premiärsegrande Vimmerby. Foto: Linus Johansson

VIF-tränaren hyllade laget: ”Tog ansvar för varandra”

Vimmerby IF inledde säsongen med att 6-0-besegra topptippade Assyriska på hemmaplan. Efter matchen var tränaren Daniel Ohlsson mycket belåten.
– Vi hade inte kunnat få en bättre start, konstaterade VIF-tränaren.

Annons:

Nathalie Milton gjorde 1-0 redan i den tredje matchminuten. Ett mål som verkligen visade vägen för Vimmerby i premiären. Till slut blev det alltså mäktiga 6-0.

Hade du vågat tro det innan?

– Inte riktigt... Vi fick en fantastisk öppning och det banade vägen. Sett över hela matchen var vi det klart bättre laget, inte minst i vårt försvarsspel. Vi pressade precis på det sätt som vi vill göra, säger Daniel Ohlsson.

Nathalie var bäst

Innan matchen trodde Daniel Ohlsson att det kunde bli en tillknäppt historia till en början. Så blev det alltså inte eftersom VIF ledde med 3-0 efter 23 minuter.

– Spärrarna släppte lite när vi fick 1-0 så snabbt. Som helhet är det här vår bästa match för året, helt klart. Och då tycker jag ändå att vi mötte ett bra motstånd med en del spelare som spelade i division ett förra året. Det här var definitivt en bra värdemätare för vår del.

Vad är du mest nöjd med?

– Innan matchen pratade vi om att vi skulle ställa krav, ta ansvar för varandra och vara delaktiga. De bitarna tycker jag att vi gjorde väldigt bra. Sen är jag nöjd med att alla hela tiden var involverade i både anfalls- och försvarsspelet Och så givetvis att vi vann med 6-0 och hade sex olika målskyttar, säger Daniel Ohlsson.

VIF gjorde en stark laginsats. Allra bäst var anfallaren Nathalie Johansson.

Vimmerbys målskyttar: Anna Karlsson, Nathalie Johansson, Matilda Strömdahl, Malin Söderlund, Emilia Rosenqvist och Nathalie Johansson,

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt