Annons:

Simon Henriksson och hans Djursdala SK förlorade stort borta mot Aneby på lördagen. Foto: Arkivbild

Storförlust för Djursdala SK – dras allt mer in i bottenstriden

Kräftgången fortsätter för Djursdala SK. I dagens bortamatch mot Aneby SK blev det storförlust och läget kring det nedre strecket börjar nu se alltmer problematiskt ut.

Annons:

Lördagens match inleddes på absolut sämsta tänkbara sätt för DSK. 1-0 till hemmalaget Aneby kom redan i den andra minuten efter en misslyckad bakåtpassning.

Sedan var det nära både en och två gånger för hemmalaget innan 2-0 kom i den 14:e minuten. 3-0 gjorde Aneby i den 18:e minuten, 4-0 i den 23:e och 5-0 i den 28:e.

– Vi fick en tung start och var riktigt slarviga i början av matchen. Det handlade om felpass och mål vid flera tillfällen, och vi blir hårt straffade. Det syns så tydligt att vi är ett lag helt utan självförtroende, och jag tycker så synd om killarna, säger tränaren David Henriksson.

Ryckte upp sig i andra halvlek

I den andra halvleken skapade Djursdala visserligen några vassa lägen, men matchen var sedan länge sedan förlorad.

I stället var det Aneby som fixade både 6-0 och slutresultatet 7-0 inom loppet av bara några minuter i mitten av halvleken.

– Även om matchen var körde redan efter deras 4-0-mål så tog vi ett rejält snack i halvtid. I den andra halvleken ryckte vi upp oss rejält och skapade fyra, fem bra chanser, men vi får inte in bollen, säger David Henriksson.

"Har satt oss i sitsen själva"

I och med förlusten, och i och med tabelljumbon Höredas överraskande seger över serieledande Vimmerby i går, är Djursdala SK nu på allvar indraget i bottenstriden.

DSK ligger i och för sig på nionde plats och har för närvarande bara tre poäng upp till femman Stensjön. Å andra sidan har man bara tre poäng ner till sistaplats i tabellen och har dessutom sämst målskillnad med minus 23 mål.

Åtta omgångar återstår nu för Djursdala, men först kommer ett lägligt sommaruppehåll.

– Vi har satt oss i den här sitsen själva och har en tuff start i höst, men samtidigt vet vi att vi har en hög kapacitet när allt funkar. Nu är det träning som gäller under uppehållet, och den passningen skickade jag till spelarna redan i omklädningsrummet nu efter matchen, säger David Henriksson.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt