Annons:

Ricky Gustafsson inledde målskyttet när Gullringens GoIF på lördagen tog en ny seger. Foto: Arkivbild

Ny seger för Gullringens GoIF – hakar på i toppen av tabellen

Gullringens GoIF hakar på topplagen i fotbollsfyran. Laget vann i dag borta mot Ekhagens IF och är nu ”bara” fem poäng bakom serieledande Vimmerby, som överraskande föll mot jumbon Höreda i går.

Annons:

Ricky Gustafsson, som har en stark säsong i ryggen, inledde målskyttet genom att sätta en straff när en knapp halvtimme var spelad. Straffen föregicks av att spelande tränaren Karlo Goranci blev knuffad i ryggen och föll.

Laget hade sedan ytterligare ett par vassa chanser innan det psykologiskt viktiga 2-0-målet kom precis innan halvtidsvilan. Marcus Johansson satte bollen, framspelad av Karlo Goranci.

– Macke gick på djupet och gjorde inget misstag. Jättekul för honom att få göra säsongens första a-lagsmål, säger Karlo Goranci.

Wärnehall till sjukhus

När Marcus gjorde 1-0-målet hade han bara varit på planen i två minuter. Han fick ersätta Jesper Wärnehall, som fick ett stort sår i huvudet efetr en situation med en motspelare.

– Han fick åka till Ryhovs sjukhus och sy, så vi ska hämta upp honom där och ta med honom hem, säger Karlo Goranci från bussen efter matchen.

Den andra halvleken var mållös ända fram till slutminuten då hemmalaget fick in reduceringen till 1-2.

– I den andra halvleken hade vi flera jättebra lägen, och borde avgjort matchen där. När de gjorde sitt 1-2-mål återstod det bara någon minut, och de var aldrig nära någon mer chans. Ekhagen hade ett avslut på mål under hela matchen, och det gjorde de mål på, säger Karlo Goranci som gav beröm till hela laget.

Varje match som en cupmatch

I och med de tre poängen har Gullringen något av tätkänning igen. Detta tack vare att dittills obesegrade Vimmerby IF förlorade med klara 4-1 borta mot tabelljumbon Höreda i går. Trean Gullringen ligger nu fem poäng bakom Vimmerby och fyra poäng bakom tvåan Tranås FF.

– Om vi inte hade vunnit den här matchen så hade ju Höredas seger inte varit värd något för oss. Vi siktar i första hand på andraplatsen i serien, och inställningsmässigt tar vi varje match framöver som en ren cupmatch, säger Karlo Goranci.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt