Annons:

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Tjust IF FF vände och vann mot IFK Tuna efter årets mål

IFK Tuna hade 1-0 i den andra halvleken i fotbollsfemmans toppmöte mot Tjust IF FF på lördagen. När matchen blåstes av hade gästerna, som fick avsluta matchen med en man mindre, vänt till 2-1.

Annons:

– I den första halvleken spelar vi ut dem fullständigt. Visst tappar vi lite ork i andra halvlek, men vi har fyra, fem solklara chanser som vi bränner. I den andra halvleken får vi 1-0, men lyckas inte stänga matchen, menar IFK Tunas tränare Oskar Eriksson.

Tjusts assisterande tränare Torleif Dunsäter var inte helt överens om den beskrivningen.

– Spelmässigt hade Tuna mycket boll i första halvlek, men samtidigt hade vi en boll i kryssribban och en i stolpen. I den andra halvleken är vi bättre, lyckas vända och även hålla undan trots en man mindre under de sista tio minuterna, säger han.

Årets mål på Tunhamra

Efter den mållösa första halvleken var det IFK Tuna som tog ledningen i inledningen av den andra. Oskar Åberg fick ett fint uppspel och gjorde ingen misstag i avslutet.

Tio minuter senare nickade Adam Tegenstam in kvitteringen och med drygt tio minuter kvar av matchen bombade Albin Juthe in matchavgörande 2-1 med en projektil upp i krysset – årets mål på Tunhamra.

Minuten senare fick Tjusts Niclas Andersson sitt andra gula kort och gästerna fick avsluta med tio man på planen.

"Parkerade bussen"

– Tyvärr blev det lite chansartat då och de parkerade bussen. Vi skapade väl några halvlägen och hade tillbud på en straff, men inget jättehett. Spelmässigt var det ändå positivt i dag – inte minst med tanke på att vi har haft en hel del skador och sjukdomar i truppen, säger Oskar Eriksson.

Försvarsmässigt gjorde Tjust det bra i slutet av matchen.

– Visst var det tungt att åka på en utvisning och det blev jäkligt nervöst, men vi möblerade om och lyckades döda matchen. Vi är verkligen jättenöjda med att kunna göra en sådan här prestation trots tre avstängningar och några spelare borta på grund av jobb, säger Torleif Dunsäter.

I Tuna framhölls inte någon spelare. Bäst i Tjust var Vilgot Birgersson, Nils Hammarström, Oscar Eriksson samt de båda målskyttarna.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt