Annons:

16-årige Hannes Stefansson gjorde Södra Vi IF:s båda mål i kvällens segermatch mot IF Ariel. Foto: Privat

SVIF-tränarens hyllning till 16-årige matchvinnaren: "Gör ett kanonjobb"

Hannes Stefansson blev tvåmålsskytt och matchhjälte när Södra Vi IF på lördagskvällen besegrade IF Ariel, och även klättrade förbi gästerna i division 5-tabellen. Helt plötsligt är SVIF bara fyra poäng från andraplatsen i serien.

Annons:

1-0-målet satte Hannes Stefansson efter mindre än tio minuter efter ett friläge. Och när ungefär lika många minuter återstod av matchen gjorde han också det avgörande målet till 2-1 då han hade helt öppet mål.

– Det var en riktigt jämn match, och jag hade förmodligen inte sagt något om den hade slutat oavgjort. Ariel är hårda och rejäla, och det blev mycket kamp, summerar Södra Vi-tränaren Patrik Nilsson.

– Även om vår första halvlek inte är något vidare, där vi inte bjuder till riktigt i närkampsspelet, så tycker jag ändå att vi borde haft ledningen i halvtid. Deras kvittering efter drygt 40 minuter kändes lite onödig.

Berömmer matchvinnaren 

Efter Södra Vi:s ledningsmål till 2-1 flyttade IF Ariel upp laget, men lyckades inte skapa något jätteläge under slutminuterna av matchen.

I och med segern avancerar Södra Vi i tabellen och är nu helt plötsligt bara fyra poäng från andraplacerade IFK Västervik.

– Det är viktigt att vinna de här matcherna också, när spelet inte stämmer till hundra procent – de ger lika många poäng. Nu tar vi sikte på onsdagens kommunderby mot Storebro, den matchen har jag haft i huvudet ganska länge, säger Patrik Nilsson, som gav extra beröm till sin 16-årige matchvinnare.

– Det är verkligen jättekul. Han började säsongen som vänsterback och jag lovade att han så småningom skulle få testa som forward. Sedan dess har han flyttat framåt i banan och verkligen tagit chansen. Han gör ett kanonjobb, och bidrar verkligen jättemycket. I dag spelade han dessutom som ensam forward, berömmer Patrik Nilsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt