Annons:

På Björkbackens uteservering kan du se fotbolls-EM. Foto: Privat

Fotbolls-EM är igång – här kan du se matcherna i Vimmerby

Fotbolls-EM har precis startat och pågår juli ut. Här är platserna i Vimmerby kommun som du kan åka till om du vill se matcherna tillsammans med andra. 

– Vi är i Kosovare Asllanis hemstad och då är det även en självklarhet att vi ska jubla henne till guld, säger Hampus Thorstensson, ägare av Vimmerby Camping. 

Annons:

Fotbollssommaren är en höjdpunkt för många. En del av hjärtat i det hela är gemenskapen. Vimmerby Camping och Björkbackens karaktärshotell ska båda sända årets fotbolls-EM. Vi har frågat var initiativet kommer ifrån och hur förväntningarna inför det är.  

Skapar otroliga stämningskvällar

Vimmerby Campings ägare Hampus Thorstensson berättar att de har sänt fotbolls-EM ända sedan damernas succéår 2019. 

– Vi körde på verandan och det skapade en otrolig stämning, det var helt magiskt. Sedan dess har vi bara kört på för det är så roligt. 

Vimmerby Camping kommer under sommaren att sända sina fotbollskvällar inomhus på grund av brist på utrustning. De har byggt om insidan och har numera ett 70-tal sittplatser. Det förväntas vara ett stort engagemang även i år. 

– Det är alltid kul med ett mästerskap. Det är något speciellt att se folk komma i Sverige-kläder och heja. Vi är i Kosovare Asllanis hemstad och då är det även en självklarhet att vi ska jubla henne till guld, säger Hampus Thorstensson. 

Vimmerby Camping kommer att sända alla matcher som börjar klockan 18. De sänder såklart alla Sveriges matcher, samt matcher som har en betydelse i Sveriges spel, även om det är en match som startar klockan 21. 

Tradition som hålls vid liv

Även på Björkbackens karaktärshotell har fotbollen sänts under tidigare år. Det är en tradition som man väljer att hålla vid liv. Alla matcher under sommarens EM kommer att sändas. 

– I samband med att vi har många turister som bor hos oss är detta en del av en bra service för dem. Alla är såklart välkomna att titta tillsammans med oss, oavsett om man är gäst här eller inte, säger Simon Johansson, kökschef på Björkbackens karaktärshotell. 

Det förväntas komma en stor mängd hejare till Björkbackens karaktärshotell, men mängden är beroende på vilken match som sänds. Under den första matchen mellan England och Österrike var det lugnare. Under Norges, Tysklands och Sveriges matcher spås det komma fler tittare eftersom det är många av gästernas hemländer. Det syns ett stort engagemang från flera håll. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt