Annons:

Stor glädje i VIF efter segern: ”En fantastisk känsla”

Vimmerbys Anna Karlsson gör här 1-0 i seriefinalen mot Smedby. Foto: Linus Johansson

Stor glädje i VIF efter segern: ”En fantastisk känsla”

Vimmerby IF vann seriefinalen hemma mot Smedby AIS rättvist. Nu är laget i serieledning i division två.
– Det är en fantastisk känsla nu, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson efter 5-3-triumfen.

Annons:

Vimmerby svarade för en mycket fin första halvlek, där Anna Karlsson gav laget ledningen efter ett inspel från Maria Anspach.

– Den där bollen var långt fram så jag var tvungen att sträcka lite på mig, skrattar Anna Karlsson.

Stressigt efter 3-2

VIF fyllde sedan på med 2-0 (Maria Anspach) och 3-0 (Matilda Strömdahl) innan den första halvleken var över. Sett till chanserna som skapades kunde ledningen faktiskt ha varit ännu större.

– En klart godkänd första halvlek och att vi ledde med 3-0 var rättvist. Där borde matchen ha varit död, säger Anna Karlsson.

Istället slappnade hemmalaget av och bjöd in Smedby i matchen. Två tidiga mål, varav ett på straff, gjorde att det helt plötsligt var match igen.

– Det är klart att det kändes lite stressat efter deras 3-2-mål, men det var inte så att jag kände att vi skulle tappa det, säger Anna Karlsson.

Jobbade som ett lag

I mitten av halvleken klev just Anna Karlsson fram och gjorde det så viktiga 4-2-målet.

– Hanna (Ericsson) la en perfekt boll till mig som jag kunde ta ned. Jag fick en bra förstatouch och sen var det bara att sätta dit den, säger Anna Karlsson.

Bortalaget kom dock tillbaka ytterligare en gång och reducerade till 4-3. När Emilia Rosenqvist gjorde 5-3 tio minuter från slutet var det dock spiken i kistan.

– Det här var en jätteviktig seger och tre roliga poäng att få in på kontot, säger Anna Karlsson.

Och nu leder ni serien.

– Ja, det är inte fy skam.

Anna Karlsson var också glad över prestationen.

– Det kändes som att vi äntligen jobbade som ett lag igen. Vi har kommit ifrån det i de senaste matcherna, men nu var vi tillbaka på banan igen.

”Helt rättvist"

Tränaren Daniel Ohlsson var belåten med sitt lag.

– Det är en fantastisk känsla nu. Vår målsättning var att vinna den här matchen och haka på i toppen. I den första halvleken tycker jag att vi spelade jäkligt bra och ledde helt rättvist med 3-0 i paus. I andra hade jag däremot hoppats på lite mer, där tycker jag att vi slappnade av lite för mycket, säger Daniel Ohlsson.

Vågar du säga att Vimmerby är ett lag för att vinna den här serien?

– Vi ska vara med i toppen och kriga, så är det definitivt. Med det spelarmaterial vi har och med det vi visade i den första halvleken i dag så är det så. 

”Jämnare nivå förra året”

Innan serien startade talades det i termer om att serien som VIF spelar i den här säsongen skulle vara bättre än den södra serien, som laget spelat i tidigare. Åtta matcher in i serien är känslan kanske en annan.

– Vi har inte mött alla lag än. Men det är rätt mycket mål i många matcher så det kanske var lite jämnare nivå på förra årets serie. Men topplagen är fortfarande bra, säger Daniel Ohlsson.

VIF-tränaren gav beröm till hela laget, men tyckte att Hanna Ericsson, Malin Söderlund, Nathalie Milton, Anna Karlsson och Nathalie Johansson stack ut.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt