Annons:

Uppgifter: Vass mittfältare aktuell för återkomst i Vimmerby IF

Oskar Stejdahl är aktuell för en återkomst i Vimmerby IF. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Uppgifter: Vass mittfältare aktuell för återkomst i Vimmerby IF

Vimmerby IF är tillbaka på förbundsnivå och spelar i division 3 2023. Nu kan Dagens Vimmerby berätta att division 1-meriterade mittfältaren Oskar Stejdahl är aktuell för en återkomst. 

– Visst har vi snackat lite grann, men det är inget som är klart. Vi får se vad som händer framöver, säger huvudpersonen själv. 

Annons:

När Vimmerby IF ramlade ur division 2 2017 tackade Oskar Stejdahl för sig. Den skicklige innermittfältaren har under de senaste säsongerna varit tongivande i såväl Åtvidabergs FF som Oskarshamns AIK på division 1-nivå.

I år har han inte spelat någonting med OAIK utan det var en bomb som slog ner i somras då division 3-klubben Hvetlanda GIF presenterade både Simon Alexandersson och Oskar Stejdahl.

"Stor chans att jag tar den"

Hvetlanda GIF befinner sig just nu på negativ kvalplats i division 3 och har lika många poäng som BK Ljungsbro på säker mark. Hvetlanda möter jumbon Torstorps IF i sista omgången och Ljungsbro ställs mot serieledaren Nässjö FF. 

– Nässjö måste vinna för att vinna serien och gå upp i division 2 så det var bra att Adas, som jagar Nässjö, vann mot Kisa. Det är viktigt att vi gör vårt mot Torstorp och hoppas att Nässjö göra sitt, säger Oskar Stejdahl. 

Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby har Oskar Stejdahl funderingar på att flytta till Vimmerby efter säsongen och spela för Vimmerby IF nästa säsong. Han jobbar just nu i Kalmar och pendlar till Vetlanda. 

– Framtiden har jag inte funderat så mycket på än. Visst har jag snackat lite grann med Vimmerby, men det är inget som är klart. Vi får se vad som händer framöver. Får jag möjligheten att testa på spel högre upp i seriesystemet finns stor chans att jag tar den, säger Oskar Stejdahl. 

"Vi får se vad som händer"

Han är fri att spela var han vill efter säsongen med Hvetlanda GIF och har ingen brådska. 

– Jag får ta det som det kommer. Framtiden är osäker. Det beror på vad som händer under de närmaste månaderna och vad jag pratar med för klubbar. 

Har du pratat med Vimmerby IF?

– Ja, det har jag gjort sedan jag lämnade Vimmerby. Vi har snackat och jag har snackat med många klubbar så det behöver jag inte ljuga om. 

Blev det mer intressant med Vimmerby efter deras avancemang?

– Ja, absolut. Jag har också varit i Vimmerby tidigare så det hade varit kul att komma tillbaka. Det är inte jättemånga kvar men några har jag spelat med i ungdomslaget.

Är målet att spela på högre nivå (division 1/superettan) igen?

– Absolut, det är alltid intressant. Det ska kännas rätt med klubb och allt annat runt omkring för att jag ska lägga ner den tid och den energi som krävs i division 1. Får jag chansen i superettan nästa säsong kommer jag givetvis ta den. Just nu kan jag inte kommentera det mer än så. Vi får se vad som händer under de kommande månaderna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt