Annons:

Tillbaka som tränare efter uppehåll i ett år:

Viktor Gimolli är tillbaka i rollen som tränare för SK Lojal i division 6. Foto: Ossian Mathiasson

Tillbaka som tränare efter uppehåll i ett år: "Saknade fotbollen för mycket"

Ett år utan tränaruppdrag. Nu är Viktor Gimolli tillbaka i rollen som tränare för division 6-laget SK Lojal.
– När jag fick frågan av Björn (Johnsson) så kändes det som att jag borde göra det, säger Viktor Gimolli. 

Annons:

Filip Ingemarssons sejour som tränare i Lojal blev ettårig. Tidigare tränaren Viktor Gimolli gör comeback på tränarbänken efter en säsong utan uppdrag, en nyhet som Vimmerby Tidning har rapporterat om. 

– Det stämmer. Många av spelarna var på mig i slutet av säsongen och sa att jag borde komma tillbaka som tränare. När jag fick frågan av Björn (Johnsson) så kändes det som att jag borde göra det. Jag har saknat fotbollen i Vena så det känns rätt att köra igång igen, säger Viktor Gimolli. 

"Saknade fotbollen för mycket"

Viktor Gimolli har tränat Lojal i många år och tog under årets säsong ett uppehåll från fotbollen. 

– Det blev för mycket med Liam som var så liten samtidigt som både jag och sambon jobbar obekväma tider så det gick verkligen inte, säger Viktor Gimolli. 

Han känner att han kommer ha mer tid för fotbollen under kommande säsong. 

– Den stora skillnaden är att Liam snart är tre år och blir större, vilket gör att jag kan ta med honom på träningarna om det inte skulle gå att lösa barnvakt.

Viktor Gimolli kliver in i rollen som huvudtränare och kommer få Denis Imsirovic vid sin sida. 

– Jag får en assisterande tränare som jag inte har haft tidigare. Det känns mycket bra. Han var med och styrde i b-laget förra säsongen. 

Han ser det som en nytändning att kliva in som tränare igen. 

– Jag saknade fotbollen för mycket när jag inte var tränare så jag borde inte ha gett upp så lätt förra året, men ibland behöver man en paus. 

"Ska vara med i toppen"

Lojal ledde division 6 Vimmerby efter några omgångar, men avslutningen var minst sagt svag. Venalaget slutade sjua på 22 poäng. 

– Det var bra i början, det kändes som att det skulle ge dem en nytändning. Det var mycket folk på träningarna så jag kände att det skulle bli skitbra. Jag vet inte vad som hände och gjorde att det blev sämre. Vi hade som mål att gå till kval så det var tråkigt att vi inte lyckades med det. Alla bitar ska falla på plats, så enkelt är det. 

Vad tror du om nästa säsong?

– Jag kan inte säga så mycket då jag inte vet hur truppen ser ut med vilka som lämnar och stannar. Jag vet bara att vi jobbar på några namn och det är gamla Lojal-spelare. Jag hoppas på det bästa så du får ringa tillbaka om någon månad. Vi ska vara med i toppen, det tvekar jag inte en sekund på. Vi spelar så pass bra fotboll, men alla bitar ska falla på plats för att man ska kunna vara med i toppen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt