Annons:

Tre mål av Andersson i imponerande FBSK-seger

Louise Andersson stod för tre fullträffar i dagens vinst mot Borgholm. Foto: Linus Johansson

Tre mål av Andersson i imponerande FBSK-seger

FBSK tog en fin skalp hemma på Lundavallen i dag. Tabelltrean IFK Borgholm besegrades med 3-1. Samtliga mål gjordes av Louise Andersson.
– I dag sprudlade det om Louise igen, säger tränaren Tomas Nilsson.

Annons:

FBSK fick bästa tänkbara start på höstsäsongen. Mycket tack vare sitt nya spelsystem – och anfallsesset Louise Andersson. Tomas Nilsson testade 4-3-3 i stället för 4-4-2 och det fick omedelbar effekt. 

– Det var första gången vi använde det i en hel match och det gick jättebra. Vi tog bollen högre upp och de kunde inte spela igenom oss. Vi var på dem snabbare och det enda de hade var bollar över backlinjen, men det var ingen fara där heller. 

"Mer fart och fläkt"

Louise Andersson gjorde en strålande match för FBSK och svarade för ett hattrick. Första målet kom efter cirka en kvart medan avgörande 2–0 och 3–0 kom under matchens slutskede. 

– Det var solomål allihop mer eller mindre, men det var fina framspelningar med givetvis. Det var kul att se Louise i dag. Hon har inte spelat så mycket i de senaste matcherna, men i dag var det mer fart och fläkt. 

Tomas Nilsson var helnöjd med insatsen. 

– Det gick förvånansvärt komfortabelt. Borgholm var duktiga, men jag var inte nervös någon gång. Det var en stabil insats av oss och vi hade ingen svacka i matchen heller. På mittfältet gick det otroligt bra. 

Missade straff

Borgholm kunde ha tagit sig in i matchen i första, men missade en straff. I stället fick man nöja sig med ett tröstmål i slutminuterna. 

Nu är FBSK nästa ikapp ölänningarna i tabellen. 

– Jag tror det är för långt upp till Rödsle och Mörbylånga och vi har nog inte där att göra. Vi har ett jättebra lag, men man måste ha lite mer bakom också. Platserna som trea eller fyra tycker jag vi ska slåss om. 

Samtliga spelare får beröm i FBSK. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt