Annons:

Dubbla toppmatcher i tvåan – Tjust kan göra ett ryck

Julia Rosins Vimmerby och Alicia Strands Tjust går in i ett avgörande skede.

Dubbla toppmatcher i tvåan – Tjust kan göra ett ryck

I helgen vankas det dubbla toppmatcher i damtvåan. Ettan Tjust möter tvåan Ulricehamn och trean Vimmerby möter fyran Jönköping Södra.
– Det kan bli ett avgörande ryck, säger Tjust-tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Tjust har bara förlorat en match i år – och det var just mot Ulricehamn som utdelade en rak höger på Hammarvallen den 27 maj i år. Tabelltvåan slog Tjust med hela 6-1. Joakim Krüger minns matchen med vånda.

– De är de enda som slagit oss. De gjorde en jäkligt bra match och vi gjorde vår sämsta match. Vi var inte alls på tå den dagen. Det viktigaste är som vanligt presspelet och att vi får andas med bollen.

Vad har Ulricehamn för kvalitéer?

– De har tre snabba forwards som vi måste få stopp på och de hade en bra mittfältare också. Vi är mer stabila nu och har två defensiva mittfältare istället. Det har blivit mycket bättre.

Har överklagat utvisning

Tjust står på 38 poäng inför helgens omgång, Ulricehamn har 34, Vimmerby 33 och Jönköping Södra 28.

–  Vinner vi är det sju poäng till Ulricehamn. Vimmerby har också en jättesvår match så det kan bli ett avgörande ryck. Det är en jätteviktig match, men samtidigt har vi ingen press. De måste ju vinna, annars kanske det är kört för dem.

Tjust störs av en del osäkra kort. Helt klart är det att Emma Åbergh och Tove Carlberg missar matchen. Elsa Redeborn fick rött kort senast och är avstängd – men Tjust har överklagat beslutet.

– Jag ser det som att domaren inte vet vem som skulle visas ut och vi får se om vi får igenom vår överklagan.

 Måstematch för VIF

Ska Vimmerby blanda sig in i toppstriden är det tre poäng hemma mot Jönköping Södra som gäller. I våras blev matchen mellan lagen 2-2. Efter en seg start på säsongen har Södra visat enorm form på sistone.

– Vi kan bara gör vårt och fokusera på det vi ska göra. Det handlar om att försöka slå J-Södra, men det blir ingen lätt match. Vi är förberedda på att det kommer bli tufft. De spelade rätt fysiskt senast när vi var där, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson.

VIF hade då en 2-0-ledning, men tappade greppet om segern.

– Vi spelade jäkligt bra i 25-30 minuter. Vi borde ha gjort några mål till, men så gjorde de mål precis innan halvtid och då blev det lite oroligt. I andra fick de hårt tryck på oss och vi kom inte upp i nivå alls i andra halvlek.

Vad blir viktigast för er del?

– Det gäller att vara med från start och hela laget måste vara med på noterna. Alla måste göra jobbet. 

En tung jobspost är att skyttedrottningen Nathalie Johansson är avstängd. I övrigt är alla tillgängliga.

– Jag tycker att alla har tagit stor ansvar under säsongen. Både Frida (Pöder) och Stina (Kägo Bragsjö) har gjort många mål med, så vi har absolut bra möjligheter även om "Natta" är jättevärdefull. Vi ska ta det här ändå.

Tabellen hittar du här. 

Jakob Karlsson

Simon Henriksson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt