Annons:

Gullringen tog sista halmstrået – Albin blev sen hjälte

Albin Gustafsson avgjorde Gullringens bortamatch mot Ekhagen.

Gullringen tog sista halmstrået – Albin blev sen hjälte

Albin Gustafsson blev stor matchhjälte för Gullringens GoIF när han satte 2-1 i den 85:e minuten borta mot Ekhagen. Segern innebär att Gullringen tog det sista halmstrået för att knipa en av de två översta platserna i tabellen.

– Det var på tiden efter tre raka matcher utan seger, säger GoIF-tränaren Patrik Wärnehall.

Annons:

Den sista tiden har Gullringen tappat viktig mark i toppstriden i division fyra. Idag kom i alla fall en stark seger i bortamatchen mot Ekhagens IF.

– Det var en ganska avslagen och tempofattig match. Ekhagen verkade inte så intresserade överhuvudtaget, tycker jag. De backade hem på egen planhalva så vi fick äga bollen i princip hela matchen. Vi borde vunnit med större siffror, säger Patrik Wärnehall.

Fick upp energin

Felix Johansson gav Gullringen ledningen efter drygt 30 minuters spel. Den ledningen stod sig till matchens 73:e minut, då Josef Hanna kvitterade till 1-1.

Det här var dock Gullringens dag och med ett matchavgörande mål i den 85:e minuten var det till slut Albin Gustafsson som fick ikläda sig rollen som gulsvart hjälte.

– Känslan vid 1-1 var ändå att vi fick upp energin litegrann igen och att vi försökte gå för det. Vi hade lite chanser och till slut kom ju 2-1 också. Albin sköt på halvvolley och bollen touchade någon i ryggen och gick in, men den hade nog suttit oavsett, säger Wärnehall.

Värt att notera är att matchen fick pausas i tio minuter i den första halvleken på grund av dubbla huvudskador. För Gullringens del var det Axel Hoppe Adolfsén som råkade illa ut. Båda spelarna kunde dock fortsätta matchen efter lite bandagering och tejpning.

Sex poäng till andraplatsen

Dagens seger innebär att Gullringen är trea i tabellen. GoIF har sju poäng upp till serieledande Vista och sex poäng upp till tvåan Tranås. Gullringen har dessutom klart sämre målskillnad än de båda topplagen. Tre matcher återstår att spela.

– Vi ska försöka ta så många poäng som möjligt och så får vi se vad det räcker till, säger Patrik Wärnehall.

Gullringen gjorde en jämn insats mot Ekhagen, med extra plus till Felix Johansson och Simon Henriksson.

Klicka HÄR för att se tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt