Annons:

VIF ryckte upp sig efter paus:

Haris Dreco gjorde en bra insats för sitt Vimmerby IF mot Nässjö FF. Foto: Ossian Mathiasson

VIF ryckte upp sig efter paus: "Växlar upp och är mycket bättre"

2–4-underläge och alldeles för långt mellan lagdelarna i första halvlek. Efter paus hittade Vimmerby IF mer rätt och tog över matchen. 
– Vi växlar upp och är mycket bättre i andra halvlek, säger tränaren Fredrik Falkevall. 

Annons:

En stark andra halvlek grundlade Vimmerby IF:s 3–0-seger i säsongens första träningsmatch förra lördagen.  

I dag tog VIF emot seriekonkurrenten Nässjö FF på hemmaplan. En svag första halvlek följdes upp av en stark andra halvlek. 

– Det var lite liknande scenario som förra matchen. Vi känns inte riktigt hundra påkopplade från start och de får ganska bra betalt för sitt presspel. Vi växlar upp och är mycket bättre i andra halvlek, säger Fredrik Falkevall. 

Vimmerby låg under med 2–4 i paus och hade en del att diskutera i omklädningsrummet. Ahmed Tarabeih gjorde 1–0 och Anton Brorsson 2–3. 

– Vi hade problem med att hålla ihop laget och blev väldigt långa. Har man 40–50 mellan forwards och backlinje är det svårt att hålla upp pressen. Vi var sena i besluten och det gjorde att de fick bra betalt för sin press. De kunde lätt komma in bakom vårt mittfält och framför vår backlinje och hitta stora ytor. En av deras spelare satte ett långskott från 60 meter. Det var fullt medvetet och vaket gjort, säger Fredrik Falkevall. 

Stejdahl kom inte till spel

Allt blev bättre i andra halvlek, enligt Fredrik Falkevall. Haris Dreco reducerade till 3–4 i minut 78 och VIF kom inte närmare än så. 

– Vi skickade mest iväg bollarna i första halvlek och pratade om hur vi skulle utmana deras mittfält och komma förbi. Vi gjorde en del småjusteringar som föll väl ut. Vi blev bättre i presspelet och lugnare med bollen, säger Falkevall. 

Haris Dreco gjorde en kanonmatch på VIF:s mittfält och Albin Gustafsson var pigg i sitt inhopp. Simon Larsson hittade mer rätt efter paus och Ahmed Tarabeih gjorde bra ifrån sig på flera olika positioner när medspelare fick ont och tvingades kliva av. 

Oskar Stejdahl kom inte till spel då han fick en känning på uppvärmningen. 

– När han skulle skjuta på uppvärmningen kände han hur ont det gjorde i foten. Då är det dumt att chansa i en träningsmatch. Egentligen är det bara smärtan som avgör om han kan spela eller inte. Han väntar på att blödningen ska försvinna då han fick en rejäl smäll mot foten senast. Han har röntgat foten och inget är trasigt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt