Annons:

Falkevall njöt över vändningen:

VIF jublar över ett av målen i 3-2-segern mot Hemgårdarna. Foto: Simon Henriksson

Falkevall njöt över vändningen: "Skönaste vinsterna"

Vimmerby IF gjorde en mycket bra första halvlek. Utdelningen kom först i slutminuterna. Tränaren Fredrik Falkevall var nöjd med mycket i premiären.
– Det här är de skönaste vinsterna, säger han efter 3-2-segern.

Annons:

Hemgårdarna BK från Linköping väntas tillhöra toppen i årets division 3. Laget såg också ut att få med sig tre poäng från premiären på Arena Ceos.

Men mittbackarna Ilhan Jejna och Knut Gunnarsson ville annorlunda och svarade för varsitt mål på tilläggstid. VIF:s galna vändning innebar 3-2 och tre sköna premiärpoäng.

– Det är svårt att samla intrycken så här direkt efteråt. Det var mycket adrenalin och pump där på slutet. Vi gör en bra match mot ett bra lag, säger tränaren Fredrik Falkevall.

Särskilt var han nöjd med den första halvleken som slutade 1-1.

– I första halvlek funkade den höga pressen jättebra. Jag tycker den var ganska bra i andra halvlek med, i alla fall tillräckligt bra. Vi får med oss starten. 

Gav aldrig upp

Han tyckte att båda Hemgårdarnas mål var rätt lätta, men medgav att så även var fallet för de tre hemmamålen. Han gillade att hans lag aldrig gav upp i premiären.

– Vi kör ända in och ville vinna matchen. Det kan vi ha nytta av. Vi visar att vi kan vända underlägen, att vi är starka och det är väl den stora känslan efter matchen. Jag är glad att vi klarar det. 

De insläppta målen vill han dock få bort.

– Båda lagen får nog kolla video och se hur försvarsspelet var vid målen. Det är billiga mål, men jag är nöjd att vi gjorde ett mer än dem. 

Nöjd med presspelet

Att få till ett avgörande långt in på tilläggstiden är förstås moralstärkande.

– Det här är en jättebra start för oss. Vi får med oss de saker vi jobbat med. Den höga pressen går bra direkt och det ger ett förtroende för att det kommer funka. Vi är på rätt väg och det är det viktigaste beskedet. Det känns skönt att vinna en premiär och de här vinsterna är de skönaste faktiskt.

Fredrik Falkevall tyckte att det var en bra insats rakt över, men berömde Ahmed Tarabeih och Selatin Shaljani lite extra för deras jobb i presspelet.

– Men alla jobbar stenhårt och tar det kollektiva jobbet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt