Annons:

Skadeläget ljusnar – så ska Vimmerby ta vid där de slutade senast

Vimmerby IF vände 1–2 till 3–2 hemma mot Hemgårdarnas HK i division 3-premiären. I dag väntar Grebo IK på bortaplan. Foto: Simon Henriksson

Skadeläget ljusnar – så ska Vimmerby ta vid där de slutade senast

Stärkta av vändningen på tilläggstid mot Hemgårdarna väntar Grebo på bortaplan i dag. Allt fler spelare är tillbaka i spel och konkurrensen om startplatserna hårdnar. 
– Vi måste jobba lika hårt som vi gjorde senast, säger tränaren Fredrik Falkevall. 

Annons:

Vimmerby IF var på väg att förlora division 3-premiären hemma mot seriefavoriten Hemgårdarnas BK. Tack vare två sena mål på tilläggstid lyckades Vimmerby vända ett 1–2-underläge till seger med 3–2. 

– Det känns otroligt skönt och är på något sätt ett kvitto på att vi är på rätt väg. Alla delar i spelet sitter inte, men när killarna gör en sån arbetsinsats känner jag att vi kan vinna många matcher även om inte allt sitter helt hundra. Det ger så mycket extra energi när man vinner på slutet och det gör att vinsten känns ännu skönare, säger Fredrik Falkevall. 

"Jobbet är jag grymt imponerad av"

Vimmerby IF har även tagit del av statistik som visar att laget genomförde matchen på ett bra sätt. 

– Hemgårdarna är ett lag som normalt sett brukar ha mycket boll. Statistik visar att vi hade ett bollinnehav på 53 procent i jämförelse med deras 47 procent och det brukar de inte vara vana vid. Vi hade dubbelt så många hörnor, dubbelt så många inkast och nästan alla var på deras planhalva, säger Falkevall. 

Han vet att det finns mer att plocka ut av VIF:s spel. 

– Det finns saker i spelet som vi kan göra bättre och vi har hela tiden sagt att det kommer krävas ett antal träningstimmar och ett antal matcher innan det sitter. Det jobbet som lades ner förra matchen är jag grymt imponerad av, inte minst forwardspressen. Det var långa löpningar i maxkraft som Ahmed (Tarabeih) och Selatin (Shaljani) tog många gånger. Det var imponerande och la grunden för att vi störde dem så pass mycket att de inte fick igång ett riktigt spel. Kan vi komma upp på de nivåerna och jobba så hårt i matcherna, då kommer vi kunna ta en hel del poäng. 

I dag är det dags för VIF:s andra seriematch. Grebo IK står för motståndet på klassiska Kopparvallen i Åtvidaberg. 

– Grebo är inget tippat topplag, men det är ett ganska bra lag som man inte får underskatta. Det är ett gediget lag och de är tuffa att möta och har en del spelare som har varit i Åtvidabergs FF. De gick upp via kval i höstas och slog Lindö FF med 5–1 i sista matchen. Det säger att det finns kapacitet i laget som man inte får underskatta. 

Vad vill du få till bättre i ert spel?

– Det är lite detaljer här och var. Det är några detaljer i försvarsspelet och några detaljer i anfallsspelet. Vi behöver få in mer passningar bakom deras backlinje och komma till avslut och det har vi jobbat med i veckan. Allt sätts inte på en vecka, men jag tycker att det blir tydligare och tydligare för varje vecka vi tränar.

Skadeläget ser ljusare ut

Positivt för Vimmerby är att allt fler skadade spelare är tillbaka i spel. Borta mot Grebo IK finns Joakim Storm och Pontus Kägo Bragsjö med i matchtruppen igen.  

– Det är ett positivt läge med att det är ganska många spelare som är på väg tillbaka, säger Falkevall. 

Snart kan Falkevall även ta ut Theo Zeylon Thoresson och Gustav Stejdahl till match. 

– Theo tränade fullt i onsdags. Han får inte gå fullt hela tiden, men spel är inte mil bort om allt går som det ska. Gustav är tillbaka efter sin hjärnskakning, men han fick ett skott i huvudet på träningen i onsdags. Det är ingen fara med honom men för att det inte ska bli det så vilar vi honom. Jag är hundra på att han är tillbaka nästa vecka.

Falkevall ser positivt på truppens bredd. 

– Jag är imponerad över att det är en så pass bra division 3-trupp. Det kommer hända att bra spelare inte kommer med i 18-mannatruppen. Jag tror att vi kommer behöva den här storleken på truppen i år. Även om vi har några spelare borta så har vi ett bra lag att ställa på banan och det är en styrka som inte alla lag har.  

Fakta

VIF:s 18-mannatrupp som åker till Åtvidaberg: Gustaf Johansson, Edvin Johansson, Noah Zeylon Thoresson, Ilhan Jejna, Arvid Eckerstig, Knut Gunnarsson, Albin Gustafsson, Anton Brorsson, Olle Carlsson, Haris Dreco, Simon Larsson, Oskar Stejdahl, Ibrahim Haddar, Joakim Storm, Selatin Shaljani, Ahmed Tarabeih, Pontus Kägo Bragsjö och Rickard Thuresson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt