Annons:

Så startar VIF mot Haga:

Haris Dreco finns förstås med i VIF mot Haga. Foto: Arkivbild

Så startar VIF mot Haga: "Presspelet blir nyckeln"

Vimmerby IF har fått en grym start på säsongen. Nu väntar topptippade IF Haga på hemmaplan.
– Det blir viktigt för oss att jobba med vår press, säger tränaren Fredrik Falkevall.

Annons:

Den galna hemmapremiären mot Hemgårdarna (seger 3-2) följdes upp av komfortabla 5-1 borta mot Grebo. Vimmerby IF har fått en flygande start på division 3-säsongen, men nu väntar ännu ett förmodat topplag på hemmaplan. 

– Det är min bild också. Jag har sett dem lite och scoutat dem och det är ett bra lag. Framför allt är de skickliga offensivt. En nyckel för oss blir att jobba med vår press, så de inte får igång sitt spel. Vi behöver komma upp i samma nivå i presspelet som mot Hemgårdarna, för Haga är så pass skickliga offensivt att det kan vara svårt att handskas med dem om man låter dem få tiden offensivt, säger Fredrik Falkevall.

Därför vill VIF-tränaren att hans lag sätter en hög och koordinerad press och vinner bollen högt upp i banan.

– Det kommer vara viktigt. Låter man dem få tiden så är de duktiga på att kombinera och då kan vi få det jättejobbigt. Det är en tuff match.

Mer att hämta

VIF står på full pott och Haga har fyra av sex möjliga poäng. Även om VIF vann med bekväma 5-1 senast finns det mer att hämta enligt Falkevall.

– Vi blev lite utspridda senast, lite långa och breda. Vi fick inte tempo på bollen i passningsspelet riktigt som vi pratat och övat på. Det är klart man ska ha bredd och djup, men det får inte bli för långa avstånd mellan lagdelarna. Det är en nyckel att få igång och mer som mot Hemgårdarna. Man är jätteglad att vinner med 5-1 och att grabbarna gör vad som krävs. Man vinner inte med 5-1 varje dag, så det är ett jättebra resultat. Vi ska inte flyga iväg, utan vi måste göra jobbet i alla matcher.

Hur har träningsveckan varit?

– Helt okej. Träningarna överlag har generellt känts bra. Snön gjorde att vi fick avbryta tidigare i torsdags, så det blev ingen full träning. 

Ilhan Jejna spelade 90 minuter under gårdagskvällen med J-laget och vilas därför i dag.

– Han behövde få 90 minuter och därför står han över i dag senast. Gustav Stejdahl kommer in i truppen, annars är det samma trupp som senast.

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Albin Gustafsson, Rickard Thuresson, Knut Gunnarsson, Noah Zeylon Thoresson – Haris Dreco, Oskar Stejdahl, Simon Larsson – Joakim Storm, Selatin Shaljani, Ahmed Tarabeih.

Avbytare: Edvin Johansson, Arvid Eckerstig, Anton Brorsson, Olle Carlsson, Pontus Kägo Bragsjö, Ibrahim Haddar, Gustav Stejdahl.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt