Annons:

Plågad Stejdahl räddade poäng på stopptid: ”Vi är ett topplag”

Oskar Stejdahl gjorde Vimmerbys kvitteringsmål mot Haga. Foto: Linus Johansson

Plågad Stejdahl räddade poäng på stopptid: ”Vi är ett topplag”

I den femte tilläggsminuten slog Oskar Stejdahl till och räddade en poäng åt Vimmerby IF i hemmamatchen mot Haga.
– Det var en jävla fjösare till skott, men det var skönt att se den gå in, säger Oskar Stejdahl efter 1-1-matchen.

Annons:

Vimmerby IF såg ut att vara på väg mot säsongens första förlust. Då, med en man mindre på planen och i den femte tilläggsminuten, skickade Oskar Stejdahl in bollen i mål fram till 1-1.

– Det är bara att tacka och ta emot, det är inte mer med det. Skönt med en poäng när det blev som det blev, säger Oskar Stejdahl.

Vad säger du om ditt mål?

– Det var ett bra inkast av ”Abbe” (Albin Gustafsson). Jag fick ner bollen helt okej, sen var det en jävla fjösare till skott, men den gick in. Det var skönt.

Spelade med värk

Oskar Stejdahl såg inte ut att vara 100 procent under matchen. Efteråt bekräftade han att han plågades av smärta under 95 minuters spel.

– Det högg till i ljumsken på träningen i onsdags så jag har spelat med en jäkla värk hela matchen. Det var därför jag sprang runt och haltade lite. Jag kunde inte riktigt gå för fullt i någon löpning egentligen, men jag försökte att kämpa på.

Är det en skada som kan hindra dig framöver?

– Njäe, jag tror mer att det behövs lite vila bara. Men man vill inte missa såna här matcher. Sen skulle jag ljuga om jag sa något annat än att det gjorde ont varje gång jag slog till bollen eller tog en löpning. Jag hoppas att det ordnar upp sig, säger Oskar Stejdahl.

Frustrerat i paus

I hemmapremiären mot Hemgårdarna vände Vimmerby underläge till seger på tilläggstid. Idag blev det alltså en poäng efter kvittering i den femte tilläggsminuten.

Vad säger det om er som lag?

– Vi är starka. Vi är väldigt bra tränade och vet att vi orkar hela matcherna.

Den totala insatsen över 90 minuter plus tillägg var VIF-mittfältaren inte särskilt nöjd över.

– Vi gjorde ingen bra första halvlek. Vi kom efter i pressen och det gjorde att de såg väldigt bra ut. De hittade in med bollar och vi kom efter nästan överallt. Pressen är en stor del av vår spelidé och den måste sitta, annars blir det mycket ytor för motståndarna.

Hur gick snacket i halvtid?

– Vi var väldigt frustrerade i halvtid. Vi pratade mycket om att komma ut med ny energi och göra det vi är bra på. Det tycker jag att vi gjorde i andra, där vi var bättre än dem överlag.

”Ska ha den mentaliteten”

När Ibrahim Haddar blev utvisad med dryga kvarten kvar såg det tufft ut för VIF.

– Luften gick ur oss lite efter det röda kortet. Sen körde vi på bra ändå och var bättre än dem trots att vi var en man mindre. De fick lite kontringar, men det är logiskt i det läget.

Antalet målchanser i matchen var lätträknade.

– Sett till 90 minuter hade de två frisparkar, det var de chanserna de hade. Vi hade Ahmeds (Tarabeih) läge, min nick rakt i målvaktens mage och så målet. Det var ställningskrig, mycket kamp och grinigt. Det kan bli så när två topplag möts.

Du känner att ni är ett topplag?

– Vi är ett topplag, det tycker jag absolut. Vi ska i alla fall ha den mentaliteten. Vi har stått upp mot Hemgårdarna och Haga och båda de lagen ska vara topplag. Vi är där och vi kommer vara där hela säsongen.

Är du nöjd med sju av nio möjliga poäng?

– Nja, nöjd hade jag varit om vi hade haft nio poäng. Men det får man väl vara ändå med tanke på vändningen mot Hemgårdarna och en pinne idag efter ett sent mål.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt