Annons:

Nyckelspelare ger klartecken för spel – Thuresson saknas på grund av tumfraktur

Rickard Thuresson missar Vimmerby IF:s bortamatch mot Nässjö IF efter att ha skadat tummen mot IF Haga i lördags. Foto: Ossian Mathiasson

Nyckelspelare ger klartecken för spel – Thuresson saknas på grund av tumfraktur

Sju poäng på de tre inledande matcherna. Vimmerby IF har fått en lysande start på säsongen. I kväll väntar fjolårets division 2-lag Nässjö FF på bortaplan. 
– Vi vet att Nässjö är ett tufft lag och har redan slagit oss i en träningsmatch, säger Vimmerby IF:s huvudtränare Fredrik Falkevall. 

Annons:

Vimmerby IF har fått en lysande start på säsongen och toppar division 3-tabellen efter tre omgångar. VIF vände 1–2 till 3–2 på tilläggstid i premiären mot Hemgårdarnas BK, körde över Grebo IK med 5–1 på Kopparvallen och hämtade upp 0–1 till 1–1 med en man mindre mot IF Haga. Oskar Stejdahl satte kvitteringen i 95:e minuten.  

– Resultatmässigt måste vi naturligtvis vara nöjda. Sju poäng på tre matcher är bra med tanke på vilka lag vi har mött i säsongsupptakten. Många pratade om Hemgårdarnas BK, IF Haga och Nässjö FF som favoriter och vi har mött två av lagen och tagit fyra poäng på de två matcherna. Jag är jättenöjd resultatmässigt, men allt i vårt spel sitter inte. De här vändningarna och upphämtningarna som vi har gjort på slutet visar att vi aldrig ger upp. Vi kör hela vägen in och en taktik och ett spelsätt kan aldrig ersätta det. De kommer bli ännu bättre ju längre säsongen går när spelsättet sitter bättre. Jag tycker att det blir bättre för varje vecka vi tränar och varje vecka vi spelar, säger Fredrik Falkevall. 

Stejdahl och Storm spelar

I kväll spelar VIF sin fjärde seriematch, denna gång mot Nässjö FF på bortaplan. Höglandslaget spelade i division 2 förra säsongen och har inlett årets säsong med tre raka kryss. 

– Det är ett stabilt lag och det känns som att de har ett inarbetat spelsätt där de är tunga och starka. Jag är helt övertygad om att det kommer bli en tuff match för oss. 

Vad vill du se för att det ska bli en match i din smak?

– Att vi sätter vårt presspel och att vi får till delarna där vi kan utnyttja våra snabba forwards och komma in bakom deras backlinje. Då tror jag att vi kommer ha en bra chans att ta poäng. 

Falkevall kommer med positiva truppbesked som betyder att Oskar Stejdahl och Joakim Storm är redo för spel. 

– Oskar kommer till start trots skadan som har stört honom. Joakim Strom har tränat på bra i veckan och är fit for fight igen. Han fick en liten känning senast och han är försiktig när han får en liten känning. 

Thuresson saknas på grund av skadad

Alla spelare är tillgängliga för spel förutom Rickard Thuresson, nyckelspelaren som ådrog sig en fraktur i ena tummen i senaste seriematchen. 

– Han själv säger att det hände precis innan paus och jag såg att han satt och gjorde något med tummen inne i omklädningsrummet i pausen. När jag frågade hur han mådde sa han att han trodde att han hade stukat till tummen. Efteråt gjorde John en koll och uppmanade honom att röntga tummen. Det visade sig vara en fraktur, men han hade så pass mycket tur att det hade lagt sig rätt och han behövde inte bli gipsad. Det känns onödigt att chansa med honom när vi har andra spelare tillbaka i spel.

Gustav Stejdahl är tillbaka och kliver in i mittförsvaret med Knut Gunnarsson. Ibraham Haddar är avstängd efter utvisningen senast och han går dessutom skadad efter att ha fått en smäll över näsan i veckans Toyota Cup-match mot IFK Västervik.

– Eftersom det blev direktrött kommer avstängningen bli längre, minst två matcher. Han har till den 28 april på sig att lämna in sitt yttrande på anmälan. 

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Albin Gustavsson, Gustav Stejdahl, Knut Gunnarsson, Noah Zeylon Thoresson – Oskar Stejdahl, Haris Dreco, Simon Larsson – Ahmed Tarabeih, Selatin Shaljani, Joakim Storm.

Avbytare: Edvin Johansson, Arvid Eckerstig, Theo Zeylon Thoresson, Ilhan Jejna, Anton Brorsson, Olle Carlsson och Pontus Kägo Bragsjö.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt