Annons:

Ny bekantskap väntar VIF – så startar man

Anton Brorsson kliver in från start för Vimmerby IF. Foto: Arkivbild

Ny bekantskap väntar VIF – så startar man

Nykomlingen IK Vista är en ny bekantskap för Vimmerby IF. Fredrik Falkevall oroar sig något över planen som möter laget.
– Det kan hända att de har ett spel som passar där, säger han.

Annons:

Jönköpingslaget IK Vista vann division 4 förra säsongen, men har fått en tuff start i division 3. Laget har inlett med tre poäng på fyra matcher.

Även om Vimmerby IF kliver in till matchen som klara favoriter finns ingen risk för underskattning, enligt tränaren Fredrik Falkevall.

– Jag har scoutat dem lite och det känns som ett lag som är ojämnt. De kan vara riktigt bra och sedan gå ned sig. Det gäller både i och mellan matcher, så det är ett lag vi inte får underskatta. De har varit med bra i delar av matcherna hittills och det är ett svårt lag att möta, tror jag.

Dessutom oroar han sig lite över planens storlek.

– Deras plan är väldigt liten. Det är minsta tillåtna mått och det kan hända att de har ett spel som passar där, så vi måste vara på tårna.

Flera saknas

Vista har släppt in fyra mål per match så här långt.

– Så länge de är med i matcherna och har häng, så är de jobbiga att möta, men får man hål på dem så kan det rinna iväg. Det är ett svårbedömt motstånd. 

Falkevall förväntar sig att VIF går ut och gör jobbet från start.

– Vi har fått kämpa ikapp i slutet på många matcher. Senast tog vi tag i det från start och nu behöver det vara samma sak igen. Vi får inte ha en nonchalant inställning, utan vi måste köra direkt från start. 

Ibrahim Haddar är avstängd en längre period och därtill är Haris Dreco varningsavstängd. Rickard Thuresson spelar inte på grund av sin tumme och Arvid Eckerstig saknas också på grund av ett knä. Men för den sistnämnda ska det inte vara någon förmodad svår skada.

Hittills har du gjort rätt lite byten i matcherna. Hur kommer det sig?

– Jag gör byten när jag tycker det krävs byten och när det tillför något. Det beror också på läget i matchen. Leder man med 7-0 kan man göra något extrabyte, men där har vi inte varit riktigt. Jag har alltid gjort så och byter när jag ser att det tillför något, om jag vill ha en annan spelartyp eller om någon ser trött ut. Det är ingen speciell strategi, utan så gör nog de flesta tränare. 

Anton Brorsson kliver in från start på det centrala mittfältet och Ilhan Jejna ersätter Knut Gunnarsson som mittback.

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Albin Gustafsson, Gustav Stejdahl, Ilhan Jejna, Noah Zeylon Thoresson – Oskar Stejdahl, Anton Brorsson, Simon Larsson – Ahmed Tarabeih, Joakim Storm, Selatin Shaljani.

Avbytare: Edvin Johansson, Knut Gunnarsson, Olle Carlsson, Pontus Kägo Bragsjö, Theo Zeylon Thoresson plus en till från U-laget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt