Annons:

VIF vill sätta stopp för Waggeryds svit och förlänga sin egen

Rickard Thuresson inleder som forward när Vimmerby IF går för seger hemma mot Waggeryds IK. Foto: Ossian Mathiasson

VIF vill sätta stopp för Waggeryds svit och förlänga sin egen

Vimmerby IF har fått en delikat start på säsongen. I dag kan VIF förlänga sin egna obesegrade svit till sex matcher och sätta stopp för Waggeryds IK:s fina svit. 
– De förlorade inte en enda match i division 4 förra året och har inte förlorat en enda match i år, säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall. 

Annons:

Vimmerby IF har öppnat seriespelet i division 3 nordöstra Götaland med tre segrar och två kryss och återtar serieledningen i egenskap av tre poäng i dagens hemmamatch på Arena Ceos. 

Fredrik Falkevall är nöjd och belåten med lagets säsongsstart.

– Jag tycker väl att den är bra, lite bättre än vad jag hade förväntat mig om jag ska vara ärlig. Vi har klarat oss bra och har hittills inte förlorat en enda match. Vi har ändå mött lag som jag på förhand tänkte skulle vara bra lag och som också är bra lag. Jag är så här långt jättenöjd och det är svårt att vara något annat, säger Fredrik Falkevall. 

Vad är det rent spelmässigt som har gjort att ni har skördat de här framgångarna?

– När vi till exempel mötte Hemgårdarna hade vi bra intensitet och bra presspel och jag kan tycka att vi hade det stundom mot Nässjö också. Att vi har hyfsat hög intensitet och tempo i vårt spel tycker jag har varit en faktor som har gjort att vi har tagit mycket poäng. Det är många lag som har haft svårt att få till något spel mot vårt försvarsspel. Vi har några gånger visat att vi kämpar och hittar sätt att både vinna och plocka poäng i tuffa lägen. Det är någon form av mental styrka som finns i laget. 

Ingen förlust sedan oktober 2022

Waggeryd kommer till Vimmerby med en finfin svit. De gick obesegrade genom division 4 förra året och har som nykomling i division 3 inlett med en seger och fyra kryss. Senast Waggeryd förlorade en tävlingsmatch var i division 3-kvalet hösten 2022. 

– Jag har fått bilden av att man pratar om Waggeryd som en nykomling. Det är sant, men ändå inte. De var visserligen nere i division 4 förra säsongen för att de hamnade på kvalplats 2022, kom tvåa i kvalet och åkte ur. Om man tittar bakåt har de spelat rätt många år i division 3 och var ett topplag i division 3 för några år sedan. Man ska inte glömma att de inte har förlorat en enda match i år och de förlorade inte en enda match förra året. Vi får inte underskatta det här gänget utan ha någon form av respekt för dem. Vi behöver inte vara rädda för något lag men vi måste ta dem på allvar och tänka att det är en seriöst bra motståndare. Det är ett stabilt, fysiskt lag som spelar på sina styrkor och har några snabba spelare som de gärna sätter i spel med långa bollar bakom backlinjen. 

Jejna vilas helt

Mittbacken Ilhan Jejna fick ont i en ljumske efter senaste matchen och kommer inte till spel i dag. 

– Han gjorde sin första match från start och spelade 90 minuter. Det var dessutom en gräsmatch så det är inte så ovanligt att man får känningar i och med att han har varit borta i över ett år. Jag tror inte att det är så farligt, men vi har valt att inte fresta på honom för att det ska bli illa. Vi vilar honom helt och han är förhoppningsvis tillbaka om någon vecka. 

Mittfältaren Olle Carlsson är sjuk, försvararen Arvid Eckerstig fortsatt skadad och Ibrahim Haddar avstängd. 

Haris Dreco är tillbaka efter avstängning och Rickard Thuresson, som spelade lite grann senast, är tillgänglig och tar plats i forwardstrion. Ahmed Tarabeih startar på bänken på grund av skadekänning. 

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Noah Zeylon Thoresson, Gustav Stejdahl, Knut Gunnarsson, Albin Gustafsson – Haris Dreco, Oskar Stejdahl, Simon Larsson – Selatin Shaljani, Rickard Thuresson, Joakim Storm.

Avbrytare: Edvin Johansson (mv), Ahmed Tarabeih, Pontus Kägo Bragsjö, Anton Brorsson, Theo Zeylon Thoresson och en spelare från U-laget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt