Annons:

FÖRSTA FÖRLUSTEN FÖR VIF – ÅKTE PÅ REJÄL SMÄLL

VIF-tränaren Fredrik Falkevall hoppas att hans lag kan lära sig av utskåpningen. Foto: Arkivbild

FÖRSTA FÖRLUSTEN FÖR VIF – ÅKTE PÅ REJÄL SMÄLL

Vimmerbys förlustfria svit stannade vid sex matcher och avslutades med en rejäl stjärnsmäll. Hjulsbro vann kvällens match med hela 4-0 (3-0).

– Det var det bästa laget vi mött på hela året, säger Fredrik Falkevall. 

Annons:

Tre vinster och tre oavgjorda – men nu har Vimmerby också fått känna på ett nederlag. Ett heltaggat Hjulsbro svepte VIF med hela 4-0.

Tränaren Fredrik Falkevall var närmast lyrisk över motståndet.

– När Hjulsbro får fart i sitt spel vet jag att de är bra, då har de ett tempo som även lag i division två har svårt med. De var riktigt bra och vi kom inte upp i nivå. Det gick fort som förbaskat, de satte jättehög press och var intensiva och blixtsnabba. Vi visste om det, men vi kunde inre reda ut det. De fick ett tidigt mål och kunde rida på det. Det var en odiskutabel seger.

 "Vi hann inte med"

Hjulsbro gjorde 1-0 efter fyra minuter och hade 3-0 efter drygt 30 minuter.

– Vårt mittfält tog de bort helt, vi försökte med lite längre bollar och, men det är svårt att hitta det från backlinjen. Deras fart och intensitet kunde vi inte lösa.

Vad kunde ni ha gjort annorlunda?

– Min bedömning är att det inte var taktiskt, vi hann inte med riktigt. Det här var nog deras bästa match hittills. Det gick för långsamt för oss och de vann duellerna och fick framgång från början. Det var lite halvbilliga mål, men ibland får man konstatera att motståndaren var jäkligt bra och så var det idag. Vi hann inte in i närkamper och i passningsspelet tog vi för lång tid på oss. Det kan man inte göra mot ett så pass bra lag.

 "Sprack med besked"

Falkevall ska nu analysera matchen och hoppas att Vimmerby kan lära sig en hel del av utskåpningen.

– Vi hade pratat i veckan om att hålla uppe bolltempot, men vi klarade inte av det. Hjulsbro var ännu bättre på det jag visste att de var bra på, men vi klarade inte av att göra det vi skulle göra. Framförallt tycker jag att de var riktigt riktigt bra och det bästa laget vi mött på hela året.

Förlusten var alltså Vimmerbys första för året.

– Den skulle väl komma förr eller senare, men det sprack med besked. Det gäller att lära sig något av det här och analysera den här matchen och gå vidare. De fick träff och vi fick inte det, men vi får inta hänga upp oss på det. Vi har ändå gjort det bra bortsett från den här matchen och det är bara att gå vidare.

Ännu värre för VIF var att Ahmed Tarabeih fick utgå med smärta i baksidan. 

– Det vore trist om han skulle vara borta, han är en viktig spelare för oss. Jag ska inte chansa på det, men det drog till i baksidan så han är ju inte med nästa match helt säkert.

Bäst i VIF-laget var Gustaf Johansson.

Tabellen kan du se här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt