Annons:

VIF kan ta över serieledningen – då krävs tre poäng mot serieledaren

Knut Gunnarsson är tillbaka i spel när Vimmerby IF ställs mot serieledaren Myresjö/Vetlanda på bortaplan på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

VIF kan ta över serieledningen – då krävs tre poäng mot serieledaren

Vimmerby IF är tre poäng från serieledning i division 3. I kväll väntar obesegrade serieledaren Myresjö/Vetlanda FK på bortaplan och VIF kan ta över förstaplatsen i egenskap av tre poäng. 

Annons:

Serieledande Myresjö/Vetlanda FK på bortaplan. Det är vad som väntar tabelltrean Vimmerby IF på fredagskvällen. 

– Jag räknar med att det är en tuff match för oss och de är serieledare av en anledning. De släpper inte till mycket chanser och jobbar hela tiden hårt. Det är en jobbig motståndare, säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Tillsammans med videoanalytiker Björn Arnell lägger Fredrik Falkevall ner många timmar på att scouta varje motståndare.

– Vi brukar titta tre-fyra matcher på varje motståndare för att sedan göra en sammanfattning. Jag försöker kolla live när jag kan och såg bland annat Myresjö/Vetlanda när de mötte Hemgårdarna. Jag törs lova att vi är en av föreningarna i division 3 som har bäst koll på motståndarna, säger Fredrik Falkevall.

Myresjö/Vetlanda har inlett seriespelet med fem segrar och tre kryss och har tagit hand om förstaplatsen.

– Deras styrka är deras jämnhet och det får de utifrån att de jobbar stenhårt. De är bra på omställningar, både framåt och bakåt, och alla jobbar lojalt för laget. De har en forward som gör mycket mål och det kommer man långt med.  Simon Klein har gjort nio mål på åtta matcher, säger Falkevall. 

"Får inte tappa i de tråkiga momenten"

VIF skuggar Myresjö/Vetlanda i tabelltoppen och har blandat och gett i prestationerna.

– Vi har gjort några jättebra matcher och har också fallit ner och gjort mindre bra prestationer, till exempel mot Waggerryd och Hjulsbro. Kan man hålla jämnheten klarar man sig bra.

Vad vill du se från ditt lag mot serieettan?

– Att vi matchar dem i omställningarna och att de inte får komma i numerära överlägen mot vår backlinje. Får vi igång vårt spel är vi bra och väl så bra som dem. Det gäller att inte tappa i de tråkiga momenten, exempelvis jobba hem.

Ni kan gå upp i serieledning vid seger, är det något som ni tänker på?

– Både ja och nej. Det är klart att man skulle ljuga om man sa att man inte har tänkt på det, men det vi fokuserar på är att göra en bra match och försöka vinna. 

Jejna ut, Gunnarsson in

Jämfört med senaste matchen blir det ett skifte i mittförsvaret. Ilhan Jejna är varningsavstängd och Knut Gunnarsson är tillbaka efter skadebekymmer. 

Ibrahim Haddar är fortsatt avstängning, men avstängningstiden löper ut nästa vecka. Ahmed Tarabeih är skadad och missar toppmötet och troligtvis nästa veckas match.

– Han fick ont i baksida lår i samband med matchen mot Hjulsbro. Det är lite svårt att säga när han är tillbaka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt