Annons:

Enkel VIF-seger på bortaplan: ”Vi är ett lag i balans”

Oskar Stejdahl pekade ut riktlinjen för Vimmerby IF i 5–0-segern mot Borens IK.

Enkel VIF-seger på bortaplan: ”Vi är ett lag i balans”

Vimmerby IF trummar vidare och vinner matcher på löpande band. Borens IK vållade inga större problem på söndagen. 
– Vi var stabila, säger tränaren Fredrik Falkevall efter 5–0-segern. 

Annons:

Fredrik Falkevall visste inte riktigt var han hade Borens IK inför dagens match i den elfte omgången i division 3 nordöstra Götaland.

Efter matchens slut kan man konstatera att det var ett lag som Vimmerby hade bra koll på. VIF vann med 5–0 efter att ha lett med 2–0 i halvtid.

– Boren började ganska bra, men vi var effektiva och satte ett par mål. Jag kände mig inte orolig någon gång. Även om de ibland hade mycket boll ställde vi oss lite lägre och bevakade spelet. Det var en stabil och bra insats, säger Fredrik Falkevall. 

"Inte så bra på att ställa om"

Vimmerby var återigen vassa i sitt omställningsspel och det var en detalj som Boren inte var lika duktiga på.

– Vi vet att de inte är så bra på att ställa om från anfall till försvar och det hade vi pratat om på förhand. Fick vi lägen att ställa om så skulle vi göra det. Jag tycker att vi hade bra värderingar och höll i bollen när vi skulle göra det. Totalt sett känns det som att vi är ett lag i balans och de är inte riktigt där. Vi var mycket starkare mentalt, säger Falkevall. 

Vad gör dig mest glad efter denna seger?

– Att det kändes så kontrollerat och att vi tog kloka beslut. Hade vi inte möjlighet att sätta press gick vi hem och vilade i rätt positioner. Vi spelade på ett kontrollerat och moget sätt. En annan positiv grej var att Joakim Storm gjorde sin första hela match och blev tvåmålsskytt. 

Vimmerby hänger på i toppen och behåller sin andraplats, en poäng bakom IF Haga. 

– Det är fantastiskt skönt. Nu har vi en match kvar innan sommaruppehållet och jag hoppas på en riktigt bra insats. Då kan vi gå på en skön semestervila och vara nöjda med vår vårsäsong. 

"Viktigt att stanna på jorden"

Sista matchen innan sommaruppehållet är hemma mot nästjumbon Grebo IK den 25 juni. Grebo ligger näst sist i serien med fyra poäng. 

– Vi vann med 5–1 mot dem på bortaplan. Vi gjorde ingen bra match, men vi gjorde flera fina mål, bland annat två kanonskott från ”Sella” (Selatin Shaljani) och Haris (Dreco). 

– Det är viktigt att vi stannar på jorden och gör en bra arbetsinsats mot Grebo. Nu har vi 10–0 på två matcher. Det gäller att vi landar i det och vi måste göra samma jobb mot Grebo. De fick stryk med 9–0 mot Nässjö i helgen och är taggade på att göra en bättre match mot oss. 

Beröm i ett starkt VIF delades ut till mittfältaren Oskar Stejdahl. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt