Annons:

Tuna indraget i botten efter jätteförlust:

"Keko" gjorde mål, men annars funkade inte mycket för hans IFK Tuna. Foto: Arkivbild

Tuna indraget i botten efter jätteförlust: "Skäms när jag ser det"

Det har inte varit IFK Tunas vår. Borta mot mittenlaget IF Stjärnan kom en ny smäll. Tuna föll med hela 8-3.
– Vi är inte där, vi är inte beredda att ta jobbet. Jag skäms när jag ser det, säger tränaren Lasse Gustavsson.

Annons:

Topptrion IFK Västervik, Hjorted/Totebo och Fågelfors är mil före seriefavoriten IFK Tuna. Just nu är i stället IFK Tuna på samma poäng som Hultsfreds FK på negativ kvalplats.

Bortamatchen mot Stjärnan, som också haft en jobbig säsong, blev symptomatisk för hela Tunas vår. Laget föll nämligen med hela 8-3 mot ett lag som bara gjort 14 innan dagens match.

– Vi tar tag i matchen efter deras 1-0 och äger den i 20 minuter. Helt plötsligt börjar vi fuska lite och då gör de både 2-2 och 3-2. Det är egentligen inga konstigheter då, utan vi kan köra på, men vi är så sköra. Vi går sönder och de gör mål på allting. "Tobbe" (Tobias Thuresson) gör två fantastiska räddningar i första, men vi som lag är inte där. Vi är inte beredda på att ta jobbet. Jag skäms när jag ser det, men jag kan inte ändra på något. Det är jobbigt att se det och jag vet att spelarna tycker att det är jobbigt också, säger tränaren Lasse Gustavsson.

Vad kan du göra åt den mentala skörheten?

– Vi får titta oss i spegeln. Nu kan det inte bli värre, men jag kan inte göra så mycket. Jag är inte tillräckligt bra psykolog för att göra något åt det så. Det gäller att alla är och tränar och försöker. 

Känner du själv att det kanske är läge att låta någon annan ta över?

– Man blir ju uppgiven när det inte funkar. Samtidigt är jag envis och jag kör på. De får säga till mig i sådana fall. När det står 8-3 känner jag en uppgivenhet. "Vad håller vi på med?" ungefär. Men det är bara att fajtas vidare. Nu ska vi fira midsommar och sedan är det match igen. 

Diego Nicolas "Keko" Toribio Urrutia, Eddie Lundin och Anthon Békési nätade för Tuna. Ingen förtjänade förstås att lyftas efter 3-8 mot Stjärnan. 

HÄR kan du se Tunas prekära läge. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt