Annons:

Hanna tilldelas prestigefyllt pris: ”Otroligt tacksam och stolt”

Hanna Nilsson har blivit utsedd till Årets Elmare. Foto: Simon Henriksson

Hanna tilldelas prestigefyllt pris: ”Otroligt tacksam och stolt”

Hanna Nilsson från Frödinge har tilldelats det prestigefyllda priset ”Årets Elmare”.
– Först blev jag bara chockad. Sen när jag fick reda på vad priset innebar kände jag mig bara så otroligt tacksam och stolt, säger Hanna Nilsson.

Annons:

Årets Elmare är ett pris som Smålands Fotbollförbund och Rasmus Elm årligen gemensamt delar ut. Bakgrunden är matboken "Måltider" som Rasmus Elm författat, vars överskott han bestämt ska gå tillbaka till småländsk fotboll ur vilken han själv fostrats. Kriterierna för priset är att pristagarna ska vara goda förebilder för småländsk fotboll, både på och utanför planen.

”Hanna ligger i topp”

Årets Elmare 2017 har nu tilldelats Hanna Nilsson, Frödinge/Brantestad SK, och Hampus Svensson, Kalmar FF.

Motiveringen för att ge Hanna Nilsson priset lyder så här:

"Hanna ligger i topp med att visa ödmjukhet mot laget och sin egen utveckling. Med sin lojalitet mot alla sina lagkamrater i kombination med en stor vinnarskalle är hon en uppskattad spelare oavsett vilket lag hon spelar i. Oavsett plats, tid och lag visar Hanna alltid en proffsighet i sina förberedelser inför träningar och matcher."

”Först blev jag chockad”

Hanna Nilsson är förstås mycket glad över att få ta emot den tidigare landslagsstjärnan Rasmus Elms eget pris.

– Till en början visste jag inte vad priset innebar. Pappa skickade ett sms om att jag hade vunnit Årets Elmare. Först blev jag bara chockad. Sen när jag fick reda på vad priset innebar kände jag mig bara så otroligt tacksam och stolt. Jag tycker aldrig att jag gör något speciellt avtryck eller att jag bidrar med något utöver vad alla andra gör. Det här priset känns på något sätt mer hedrande än vad andra priser har gjort. Kriteriet för priset var ju att man skulle vara en god förebild för småländsk fotboll, både på och utanför planen, och att få representera det känns fantastiskt, säger Hanna Nilsson.

”Utmana mig själv”

I nuläget vet Nilsson inte något mer än att just att hon utsetts till Årets Elmare.

– Jag har inte fått reda på mer än. De skulle återkomma dels gällande prisutdelning, men också om vad priset består av.

Sporrar den här utmärkelsen dig lite extra?

– Absolut. Det här får mig verkligen att vilja fortsätta träna och att vilja utmana mig själv ännu mer, säger Hanna Nilsson.

Fokus på Linköping Kenty

Hanna Nilsson har varit en viktig spelare för Frödinge/Brantestad i division tre de senaste säsongerna. För drygt ett halvår sedan flyttade hon till Linköping för studier på fotbollsgymnasiet och risken är stor att FBSK inte får se så mycket av henne under 2018.

– Jag kommer att ha dubbellicens och spela i huvudsak med Linköping Kenty. Men jag kommer också kunna spela i FBSK när det behövs. Möjligheten att hoppa in i Linköping FC:s F19-lag kommer också att finnas så det kommer att bli mycket fotboll. Jag är laddad till tusen.

Rehabar en fotskada

Hanna Nilsson ser fram emot att få testa sina vingar i en ny klubb.

– Det är väldigt utvecklande som människa att komma till ett nytt lag. Innan har jag alltid haft en ledande roll och haft mycket ansvar. I Kenty har jag tagit en lite mindre roll. Jag tror att jag kommer att växa in i det och det kommer säkert att föra med sig mer ansvar allteftersom, säger Hanna Nilsson, som just nu rehabar en skada.

– Jag ramlade i en trappa i december och fick foten under mig. Ett ledband högt upp, över vristen, gick delvis av. Jag har gått till sjukgymnast i ungefär en månad nu och känner mig starkare och kan vara med i vissa moment på fotbollsträningarna. Jag får räkna med att det tar en månad till innan jag kan känna mig 100 procent bra i foten.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt