Annons:

Lindblom vill inta gammal roll i Gullringen: ”Är väl det enda jag kan”

Linus Lindblom gör comeback i Gullringen. Foto: Gullringens GoIF

Lindblom vill inta gammal roll i Gullringen: ”Är väl det enda jag kan”

En lurig anfallare med näsa för mål. Så minns nog många Linus Lindblom från hans tidigare sejour i Gullringens GoIF. När han nu återkommer till det gulsvarta laget är det fortfarande som forward han trivs bäst.
– Det är väl det enda jag kan spela, säger Linus Lindblom med ett skratt.

Annons:

För ett tiotal år sedan gjorde Kisakillen Linus Lindblom några säsonger i Gullringens GoIF. Den nu 31-årige Lindblom var bland annat med säsongen 2008, då Gullringen stod för en makalös höstsäsong och klarade sig kvar i division tre.

– Det var ett jäkligt häftigt år. Jag tror att vi hade fem poäng efter våren och sen vann vi i stort sett allt på hösten. På hösten hade vi över 700 åskådare i snitt på hemmamatcherna, minns Linus Lindblom.

Stora knäproblem

Linus Lindblom har inte spelat någon fotboll alls under 2018, men tidigare i dag gick Gullringen ut med nyheten att han är klar för en återkomst i Gullringen.

Den rutinerade anfallaren har haft stora knäproblem under årens lopp och det var också en anledning till att han inte spelade något den gångna säsongen.

– Det hade både med knäproblem och motivationsbrist att göra. Sen har jag blivit pappa också så det har varit mycket att tänka på. Det gjorde att jag valde bort fotbollen.

”Gillar kulturen i hela Gullringen”

Under 2017 spelade han i Kisa BK. Inför comebacken i Gullringen tänker Linus Lindblom förbereda kroppen ordentligt. De närmaste månaderna väntar rehabilitering för att stärka knäna.

– Jag tänker att det är bättre att göra det rejält så det blir några månaders rehab innan jag drar igång med fotbollen. Jag vill ge det här en rejäl chans.

Varför föll valet på spel i Gullringen?

– Jag har ju spelat där tidigare och gillar föreningen och kulturen i hela Gullringen. Sen känns det som att jag har spelat med majoriteten av spelarna tidigare. 

Spela med brorsan och barndomsvännerna

Bytet till Gullringen gör också att han får spela med lillebrorsan Ola Lindblom igen.

– Det har också varit en grej som bidragit. Sen är vi barndomsvänner med två andra bröder i laget (Alexander och Sebastian Swartz) och vi har sagt sen vi var små att vi ska spela tillsammans någon gång. Då var det smidigare att jag skulle flytta på mig än att de skulle byta till Kisa, skrattar Linus Lindblom.

Tror du att du kan få vara med och spela upp Gullringen i division tre igen?

– Det tror jag, absolut. Det finns alla möjligheter med det här laget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt