Annons:

Sverige och ”Kosse” får spela inför rekordpublik: ”En wow-faktor”

Det svenska damlandslaget i fotboll kommer att få spela inför rekordpublik i VM-uppladdningen mot Tyskland.

Sverige och ”Kosse” får spela inför rekordpublik: ”En wow-faktor”

Den 6 april träningsspelar det svenska damlandslaget mot Tyskland på Friends Arena. De kommer att göra det inför rekordpublik.
– Det kommer bli ett minne. Det är klart att det känns som en wow-faktor att slå det gamla rekordet, säger Kosovare Asllani till Fotbollskanalen.

Annons:

Damlandslagets tidigare publikrekord ligger på 20 302 åskådare och det sattes i en VM-kvalmatch mot Schweiz 2002. I sommar spelar Sverige fotbolls-VM i Frankrike och som en uppladdning inför det satsar förbundet hårt på att slå publikrekordet i samband med träningslandskampen mot Tyskland den 6 april.

Vill nå högre

Faktum är att det redan har sålts mer än 20 302 biljetter till matchen.

– Om vi pratar sålda biljetter så har vi nu sålt över 20 302 som var det befintliga rekordet. Så det första steget mot det där publikrekordet är ju nått och det är vi väldigt glada för. Nu måste vi få alla till arenan också och fortsätta att skapa bra intresse för den här matchen så att vi når ännu längre och når ett så bra resultat som möjligt, säger Fredrik Madestam, pressansvarig för damlandslaget, till Fotbollskanalen.

”Det absolut bästa som finns”

Nästa delmål är nu att lyckas sälja 30 000 biljetter till matchen, som alltså är över två månader bort.

Vimmerbydottern Kosovare Asllani ser fram emot att spela inför storpublik på hemmaplan.

– Det är absolut det bästa som finns att spela inför en storpublik och sedan att få göra det på hemmaplan i Sverige. Det är troligtvis den största matchen vi spelar innan vi åker iväg på VM i Frankrike, så det är klart att det spelar stor roll att få känna hemmastödet och att intresset finns för oss. Det kommer att bli ett minne att ha fått spela inför så många på hemmaplan, säger Kosovare Asllani till Fotbollskanalen.

Glad över att spela i Stockholm

Hon är också glad över att få spela en landskamp i Stockholm.

– Det är kul att äntligen få spela en match i Stockholm. Vi har ju vår hemmaplan i Göteborg. Och det känns som att till Stockholm är det fler som kan ta sig lite lättare, det ligger lite bättre i landet och man märker att intresset finns där.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt