Annons:

Asllani lagkapten när Sverige vann VM-genrepet

Kosovare Asllani var lagkapten när Sverige besegrade Sydkorea.

Asllani lagkapten när Sverige vann VM-genrepet

Vimmerbytjejen Kosovare Asllani var lagkapten i det svenska landslag som i går vann VM-genrepet mot Sydkorea med 1-0. Matchens enda mål kom på tilläggstid.

Annons:

Kosovare Asllani var inblandad i en del händelser som kunde ha resulterat i svenska mål. Bland annat slog ”Kosse” en hörna som Stina Blackstenius nickade i mål. Domaren blåste dock aldrig för mål utan istället blev det frispark till Sydkorea efter gruff.

Vimmerbydottern hade också åtminstone ett bra läge att själv skriva in sig i målprotokollet, men den här gången fick hon lämna planen mållös.

Det blev dock Sverige som, till slut, drog det längsta strået i VM-genrepet. I den andra tilläggsminuten hittade Madelen Janogy rätt och 1-0 var ett faktum.

– Det är jätteskönt att vinna på det sättet vi gjorde i dag. Och den glädjen måste man tillåta sig att ha. Sedan när vi tittar tillbaka på matchen kommer det att finnas delar i vårt spel som vi vill göra bättre. Men just nu är jag glad. Våra inhoppare i matchen gjorde det väldigt bra och det är exakt det man vill se, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till svenskfotboll.se

Sverige spelar sin VM-premiär mot Chile den 11 juni.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt