Annons:

Gullringen stod upp bra mot VIF – ”Så jäkla stolt”

Serieledande Vimmerby IF C vann kvällens derby borta mot Gullringens GoIF. Men Gullringen stod upp på ett bra sätt i 3-2-förlusten.
– Jag är så jäkla stolt över tjejerna, säger GoIF-tränaren Michael Eklund.

Annons:

Vimmerby ledde division fyra-derbyt med 2-0 i paus efter mål av Malin Blidfors och Jessie Eriksson. Tidigt i den andra halvleken fick Gullringen sedan in en reducering signerad Erika Andersson. Det dröjde dock bara drygt tio minuter innan VIF återtog sin tvåmålsledning efter att Alicia Flink nätat.

Hemmalaget gav dock inte slaget förlorat och genom att snyggt mål av Elin Linder med tio minuter kvar att spela såg man till att göra match av derbyt hela vägen in till slutsignalen.

– Elins mål var bland de snyggaste vårt lag gjort. Tjejerna spelade väggspel på kanten och kom runt och Elin drog in den. Skitsnyggt, säger Michael Eklund.

Berömde VIF

Gullringentränaren var verkligen nöjd med sitt lags insats trots förlusten.

– Vi låg under med två mål två gånger, men tjejerna gav sig inte. Det var roligt att se den kämpaglöden. Sen måste jag säga att Vimmerby är väldigt duktiga och rullar boll bra. Sett till det var det nästan så att de spelade ut oss, men sen hade de det lite jobbigare framför mål.

Eklund delade ut beröm till Denise Stolpe, Elin Linder, Linnea Kratz, Elin Kratz och Erika Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt