Gullringen försvarade sin titel i Hornpokalen – han gjorde tre finalmål

Gullringens GoIF vann Hornpokalen för andra året i rad. Foto: Daniel Ohlsson

Gullringens GoIF försvarade sin titel i Hornpokalen från i fjol och vann finalen mot Horn/Hycklinge IF med klara 6–1.

Årets upplaga av Hornpokalen inleddes med ett spännande kommunderby mellan Kindalagen Kisa BK och Horn/Hycklinge IF. Arrangerande H/HIF vann med 2–1 och avancerade till final.

I den andra semifinalen mellan Gullringens GoIF och Hägerstads IF var det oavgjort, 0–0, efter ordinarie tid (2x30 minuter) och matchen fick avgöras på straffar. Samtliga Gullringsspelare gjorde mål och Tobias Carlsson räddade en av Hägerstads straffar. Även under ordinarie tid gjorde veteranen en straffräddning och såg till att Gullringen gick till final.

– Jag tycker att vi ska vinna en match mot Hägerstad med flera mål under ordinarie tid. De ville inte bjuda upp till dans, det var skönt att vi gick till final, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Han gjorde tre finalmål

I finalen mellan Gullringen och Horn hade titelförsvararna en enkel resa till pokalsegern. Gullringen gick ifrån till 3–0 efter 16 minuter och vann till slut med 6–1. Målskyttar var Kevin Gaines 3, Erik Lindblad, Martin Höglind Stridell och Bell Maneetup.

– Vi hade en tidig 3–0-ledning och därefter var det en transportsträcka fram till slutsignalen, säger Ohlsson.

Han ville lyfta fram Erik Lindblad som pokalens bäste spelare.