Annons:

Serieledande Smedby väntar:

Robin Blomberg tror att Smedby passar hans lag väl.

Serieledande Smedby väntar: "Passar oss bra"

Det skiljer hela 31 poäng mellan lagen efter vårsäsongen. Ändå ger Robin Blomberg sitt lag bra chans borta mot Smedby AIS.
– Gör vi en lika bra prestation som vi gjorde hemma har vi absolut en bra chans, säger han.

Annons:

Det har varit en tuff vår för nykomlingen Frödinge/Brantestads SK i division 2. FBSK har skrapat ihop fyra poäng och en stark höst krävs för ett nytt kontrakt.

I första matchen väntar tuffast tänkbara motstånd i form av serieettan Smedby.

– Det ska bli skönt att dra igång igen. Vi har haft tre bra träningsveckor bakom oss och Smedby hemma i våras är kanske vår bästa prestation hittills. Vi var väldigt nära poäng. Det krävs en lika bra prestation igen, då har vi absolut en bra chans. De är ett spelande lag vilket passar oss bra, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg. 

Under sommaren har FBSK jobbat mycket med repetitioner av grundspelet och den fysiska statusen. Blomberg hyser gott om hopp om att ordna nytt kontrakt.

– Jag tycker att vi har mer kvalitet i laget jämfört med de andra lagen i nedre delen av tabellen. Vi har dessutom fått en halv säsong på oss att komma in i division 2 och även komma in i vårt sätt att spela. Ett spelsätt tar tid att sätta och det är lätt att tro att allt sitter bara för att man är halvvägs in i säsongen, men så funkar det inte. Men jag tror stenhårt på det här laget. Vi får ju dessutom tillbaka några spelare som varit borta på grund av graviditet.

Det handlar om Amanda Sundberg och Michaela Degerman, men ingen av dem finns med i dag. Nathalie Strande är bortrest. Inom kort flyttar också Clara Sohlberg till Skåne. Dessutom missar Hanna Frejd återstoden av säsongen på grund av sin fotskada.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt