JOBBIG FÖRLUST FÖR VIF – HÖGSBY VANN DERBYT

VIF föll tungt mot Högsby IK i länsderbyt. Foto: Simon Henriksson

Tre oerhört viktiga poäng stod på spel i länsderbyt. Det blev Högsby IK som tog hand om alla tre.
Hemmalaget vann med 3-2 inför drygt 400 åskådare.

VIF inledde bäst och såg pigga ut under de första 20 minuterna. Men de riktigt heta chanserna uteblev emellertid. Högsby kom in i halvleken efter cirka 20 minuter och tilldömdes en straff efter en halvtimme.

Ike Fofanah gjorde inget misstag och 1-0 stod sig till paus.

Ganska tidigt i den andra halvleken kom 2-0 till hemmalaget, som då såg ut att ha god kontroll på matchens skeenden.

Ett dubbelbyte gav ny fart åt Vimmerby och Mohamad Jafr behövde inte vara länge på planen innan han sköt in 2-1.

VIF:s väg in i matchen? Det kändes så, men Högsby replikerade snabbt och utökade till 3-1.

Jafr höll sig framme igen med drygt fem minuter kvar och nickade in 3-2. Efter det tryckte VIF på för ett kvitteringsmål men den där stora kvitteringschansen kom aldrig riktigt.

Högsby är nu tre poäng före VIF i och med segern.