Annons:

Kniven mot strupen för VIF – ”Måste vinna”

Vimmerby får klara sig utan avstängde Amel Komina i ödesmatchen. Foto: Ossian Mathiasson

Kniven mot strupen för VIF – ”Måste vinna”

Vimmerby IF:s hundrade år som förening riskerar att bli en tråkig historia. Damlaget har redan åkt ur sin serie. På lördag kan herrlaget göra detsamma.
– Nu är det vinna eller försvinna, säger tränaren Jesper Lätt.

Annons:

VIF har underpresterat kraftigt i år och sitter i en mycket kärv sits med två omgångar kvar. Laget har fyra poäng upp till fast mark och har en poäng upp till den negativa kvalplatsen. 

Vimmerby möter Torstorp, som ligger på fast mark och har fyra poäng ned till Vimmerby.

– Det känns bra, men vi måste vinna. Nu är det vinna eller försvinna. Vi har ändå fått resultaten med oss när vi inte har vunnit. Chansen finns fortfarande.

Hur stor chans har ni att fixa det här?

– Det är alltid svårt att säga, vi måste tro på det. Vi har inget i egna händer, men vi måste se till att vinna våra matcher och hoppas att resultaten går med oss.

 "Ingen omöjlig match"

Tranås och Tenhult ligger närmast Vimmerby norrut i tabellen och båda lagen har svåra motstånd i helgen.

– Vi får hoppas mer på att Tranås förlorar. Tenhult har varit bra i höst och fått in lite spelare från Jönköping Södra. De har bäst möjligheter.

Hur ser du på Torstorp?

– När vi mötte dem här gjorde vi en blek match. Vi kom från tre vinster och var lite nöjda. Då tyckte jag inte att de var jättebra, men vann välförtjänst. Vi har goda chanser att ta poäng och vinna mot dem, det är ingen omöjlig match. Sedan är det tufft att spela med kniven mot strupen, men vi ska försöka gå ut och köra på.

Vad skulle det innebära om VIF åkte ur?

– Det skulle såklart vara en besvikelse, men ingen katastrof om vi gör det. Vi får ta nya tag och sikta uppåt från fyran i så fall. Det finns mycket att bygga på i vår unga trupp. Många har många bra år framför sig och är under utveckling.

 Tunga namn avstängda

Vimmerby har inga skador eller sjukdomar, men däremot tre avstängda spelare. Det handlar om Amel Komina, Niklas Gunnarsson och Ludvig Strömbom.

– Det är tre bra spelare, men på de positionerna har vi bra bredd. Fält Öhr går in istället för ”Ludde” och på innermittfältet har vi många spelare. Det är inget som stör på det sättet.

En poäng kan visa sig vara värdefull för Vimmerby.

– Vi måste ha koll på de andra resultaten och se vad en poäng är värd, men målet är såklart att vinna matchen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt