JUST NU: BOSTON KLART FÖR AVANCEMANG TILL DIVISION 5

BK Boston slog Vimmerby IF Akademi och avancerar till division 5. Foto: Ossian Mathiasson

BK Boston spelar nästa säsong i division 5. Det blev seger med 4–1 i dagens match mot Vimmerby IF Akademi och seriesegern är därmed fixad.

BK Boston hade det gyllene läget att säkra seriesegern och avancemang till division 5 vid seger mot Vimmerby IF Akademi. Inför dagens match och med två omgångar kvar ledde Boston serien med fyra poäng före andraplacerade Ankarsrums IS.

Det gick vägen även om det satt långt inne.

I mitten av första halvlek satte Isak Granström 1–0 på straff för VIF Akademi och värt att notera är att Boston hade uppvisning i missade chanser under hela första halvlek.

När Arbnor Mataj sköt 1–1 i upptakten av andra halvlek släppte nervknutarna hos serieledaren och målen trillade in i rask takt kort efter kvitteringen.

Joakim Hammar sköt 2–1 och Abbas Mohamadi fyllde på med både 3–1 och 4–1.

Seriesegern är klar och Boston kan börja ladda för division 5-spel säsongen 2020.

Mer från Bostons seger kommer på DV senare i dag.