Vimmerbydottern bakom allt när Sverige tog storseger

Kosovare Asllani låg bakom allt när Sverige tog storseger i EM-kvalet. Foto: Jakob Karlsson

Sverige förnedrade Slovakien i EM-kvalet hemma på Gamla Ullevi. Vimmerbydottern Kosovare Asllani låg bakom nästan allt i 7-0-segern.
– Jag kände mig på spelhumör, säger Asllani.

Kosovare Asllani tycks ha konserverat formen från VM i somras. I EM-kvalmatchen på Gamla Ullevi mot Slovakien svarade hon för ett mål och var inblandad i fem av Sveriges sex övriga.

Asllanis mål betydde 1-0 och bröt dödläget i matchen. Målet kom direkt på hörna. Efter ledningsbaljan samlade hon hela laget och höll ett brandtal, enligt Sportbladet.

– Första 20 höll de tätt och krympte ytor för oss väldigt mycket. Men ju längre matchen gick ju större ytor fick vi, säger Asllani till C More.

Låg bakom allt

Madridstjärnan serverade sedan Lina Hurtig till 2-0. Bara minuter senare hittade hennes hörna Linda Sembrant som svarade för 3-0. En ny hörna från Asllani hittade till slut Nathalie Björn och 4-0 var ett faktum.

Stina Blackstenius 5-0-mål med huvudet var också signerat Kosovare Asllani. Vimmerbydotterns fina passning nådde Blackstenius panna. Minuter senare spelade hon på nytt fram Stina Blackstenius och 6-0 var den nya ställningen.

7-0-målet var det enda Kosovare Asllani inte låg bakom.

– Vi spelar upp oss. Jag är nöjd och det var kul att spela, säger Asllani, som slutade på ett mål och tre assist på det personliga kontot.

– Helt okej måste man ändå säga, säger mittfältaren om siffrorna.

Sverige leder sin EM-kvalgrupp. Mycket tack vare en spelare från Vimmerby.