Annons:

  • LOKALA FOTBOLLSPROFILEN NY TRÄNARE FÖR FBSK

    Frödinge/Brantestad SK har klart med ny tränare.

  • LOKALA FOTBOLLSPROFILEN NY TRÄNARE FÖR FBSK

    Senad Berisha är klar som ny tränare för FBSK. Foto: Privat

LOKALA FOTBOLLSPROFILEN NY TRÄNARE FÖR FBSK

Under flera år har Frödinge/Brantestad SK letat tränare utifrån. Nu har man hittat honom. Idag skrev nämligen den lokala fotbollsprofilen Senad Berisha på kontraktet.

Annons:

– Vi har inte bara letat efter en etablerad tränare, utan mer efter en profil som gärna får vara lite yngre, en bra person, socialt kompetent och ha gedigen erfarenhet som duktig spelare. Det var en i vår sektion som droppade namnet Senad Berisha och han kändes direkt som en väldigt intressant kandidat, säger Henrik Blomberg i FBSK.

"Känns som en nytändning" 

Senad har en mångårig bakgrund som spelare i bland annat Vimmerby, Kisa, Lojal och faktiskt även i Frödinge en gång i tiden. Han har också varit assisterande tränare för bland annat Gullringen samt haft tränaruppdrag i Kisa, men detta blir hans första uppdrag som huvudtränare.

– Sedan vi hörde av oss till honom har vi träffats och haft regelbunden kontakt, och i dag blev äntligen kontraktet påskrivet. Vi är båda väldigt taggade och förväntansfulla, säger Henrik Blomberg.

– För oss i föreningen känns det som en nytändning. Även om vi har löst det bra under de senaste åren och varit mycket folk runt truppen, så blir det här en nystart. Senad drar igång direkt, vilket är bra inför kommande kommunmästerskap i futsal.

Förvånad och hedrad 

32-årige Senad Berisha själv säger att han blev både förvånad och hedrad när han fick förfrågan.

– Jag hade väl egentligen tänkt att det inte skulle bli någon fotboll i år, men samtidigt funkar det ganska bra med min familjesituation just nu. Sedan blev det lättare att tacka ja när jag vet att Frödinge har mycket folk i sin organisation, säger Senad.

– Det här ska bli både jättekul och spännande. Jag har gjort ett par säsonger i Frödinge som spelare och vet att jag kommer till en bra klubb. Jag har alltid haft en bra känsla för Frödinge och man hör aldrig något illa om dem.

Vad väntar nu?

– Förutom KM så handlar det om att initialt prata ihop mig med truppen och se vad vi vill, att hitta en gemensam målbild.

Berisha kommer inte kombinera tränarskapet med att spela.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt