Annons:

  • Gullringen föll på nytt på Gullemon –

    Ledsna. Återigen torskade Gullringen och här är Tom Polder och Alexander Swartz besvikna. Foton: Simon Henriksson

  • Gullringen föll på nytt på Gullemon –

    Mattias Sandh tycker inte att det känns hopplöst.

Gullringen föll på nytt på Gullemon – "Känns inte hopplöst"

13 september 2015 tog Gullringens GoIF en av två segrar mardrömssäsongen 2015. Ett nytt Gullringen får fortsätta att vänta på den första segern i Elitfyran. – Självklart känns det inte hopplöst, säger matchcoachen Mattias Sandh efter 0-2 (0-0) hemma mot Hovmantorp.

Annons:

Inget lag kan ramla ur Elitfyran den här säsongen. Just nu är nog Gullringen ganska tacksamma för det. Den anrika föreningen som för första gången på 34 år spelar i något annat än förbundsserierna har fått en precis lika bekymmersam inledning i Elitfyran som i division tre.

Hemma mot Hovmantorp kom säsongens femte förlust på sju matcher. Gästerna, som låg fjärde sist, inför matchen vann på Gullemon med 2-0. Gulsvart har fortfarande inte fått sjunga segerramsan ännu.

– Jag tycker att vi styr och ställer första 45, men det är svårt att vinna utan att göra mål. Jag tror att det hade sett annorlunda ut om vi haft med oss en ledning i paus, säger Gullringens assisterande tränare Mattias Sandh. 

"Vet inte vad det tyder på"

Gullringen har torskat eller tappat poäng mot flera av lagen på den nedre halvan. 

– Jag vet inte vad det tyder på. Du var väl på samma match som jag, vi har öppet mål två gånger i första halvlek. Det grinar oss i nyllet och det finns inga genvägar. Vi måste få en skitseger. Vi gör 45 minuter bra, men vi gör ingen bra match. 

Första 45 minuter hade Hovmantorp problem och Gullringen borde nog ha tagit ledningen. I andra blev det däremot en scenförändring. 

– Vi blir för naiva, vi ska rulla ännu mer i stället för att hota lite mer bakom backlinjen. Det är inte bra att få stryk, men vi ska avgöra i första. 

Ligger sist

Gullringen är ensam jumbo med två poäng. Hossmo, som tagit sina enda poäng mot Gullringen, ligger precis framför. 

– Jag tycker att vi har ett tillräckligt starkt spelarmaterial. Vi har både rutin och nykomlingar som är hungriga. Det är lätt att säga att vi inte håller, men tar vi två segrar kan det gå fort. 

Är det inte svagt av Gullringen att ligga sist med det här laget?

– Det vill jag inte påstå. Just nu har vi inte riktigt de kvaliteter som behövs, men vi jobbar med nästa match bara. Vi kan inte lägga oss ned och dö. 

Hur befriande känns det att inget lag åker ur?

– Befriande är det väl inte, det har vi vetat om sedan försäsongen började. Vi behöver inte jäkta. Det är nog lika skönt för oss som för alla lag. 

"Hade inte stått här"

Hovmantorp tog ledningen i den 52:a matchminuten och Gullringens kvitteringsjakt grusades när Christian Simonsson drog på sig ett rött kort med kvarten kvar. Strax därefter kom 2-0 för gästerna.

– Det blir inte lätt att forcera då. Jag tycker ändå att vi kan ta med oss mycket från de första 45, men vi är inte kyliga på den sista tredjedelen. 

Känns det här hopplöst?

– Nej, då hade jag inte stått här. 

Är ni rätt personer i ledarstaben för att vända det här?

– Det tror jag. Simonsson (Christian) som huvudtränare tror jag på under flera år. Men nu när det går tungt är det mycket samtal med spelarna om kvällarna. Vi har många vinnarskallar, men ändå vinner vi inte.  

Gullringen är redan långt efter de fyra topplagen, som slåss om en plats i division tre. Ett återtåg ser ut att vara långt borta. 

– Vår nystart handlar om att bygga något för de kommande fem åren. Att segrarna har uteblivet hämmar inte det. 

I Gullringen var många stabila i första halvlek, men mest stack Jonatan Gustafsson ut. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt