Annons:

Seger för Vimmerby IF mot tippade topplaget

Simon Larsson var bäst i Vimmerby IF när laget på lördagsefetrmiddagen besegrade den kommande seriekollegan Aneby SK. Foto: Ossian Mathiasson

Seger för Vimmerby IF mot tippade topplaget

Trots seger mot fjolårets topplag i division 4, Aneby SK, var Vimmerby IF:s tränare Johan Karlsson-Törndal inte helt nöjd.
– Både jag och killarna vet att vi kan så mycket bättre, säger han.

Annons:

Förra säsongen slutade Aneby SK på andra plats i division 4 nordöstra, en poäng bakom seriesegraren Västerviks FF.

Kommande säsong kommer det unga och energifyllda laget stöta på nedflyttade Vimmerby IF i serien. I dag möttes de i en träningsmatch på Arena Ceos.

"Är inte där vi ska vara"

Vimmerby vann till slut med 2-1, efter mål av Simon Larsson (1-0 i mitten av första halvlek) och Rickard Thuresson (i mitten av den andra halvleken). Men trots segern mot ett av de tippade topplagen, var VIF-tränaren Johan Karlsson-Törndal inte helt nöjd.

– Spelmässigt och tempomässigt är vi inte där vi ska vara idag. Vi är bekväma, tar en del felbeslut och är inte tillräckligt bra i presspelet. Men så klart är jag nöjd med att vi vinner mot en ommande seriekollega, säger Karlsson-Törndal.

Krampaktig första halvlek

Det första halvleken var krampaktig och stundtals med ett passningsspel som hade mer att önska. När VIF glimtade till, och spelade på en eller två touch, tog man sig allt som oftast igenom.

I halvtid gjorde Karlsson-Törndal fem byten, och allteftersom halvleken gick såg det allt bättre ut.

– Efter Thures 2-1-mål tycker jag inte att de skapar något på oss, menar VIF-tränaren.

Duktig debutant 

På det stora hela var VIF-segern fullt rättvis, och laget borde ha gjort ytterligare något eller några mål.

– Jag kan bara hålla med. Det är därför det är lite frustrerat både hos mig och hos killarna själva, vi vet att vi kan så mycket bättre, men så här kan det vara ibland.

Bäst i Vimmerby var Simon Larsson och debuterade Elias Hallingfors.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt