Annons:

FBSK-talangen om elitlägret: ”Jättekul och lärorikt”

Hanna Nilsson är nöjd med sin insatt under elitlägret i Halmstad. Foto: Julia Fridell

FBSK-talangen om elitlägret: ”Jättekul och lärorikt”

En vecka fullspäckad med fotboll är över för Hanna Nilsson. Frödinge-tjejen är nöjd med både sin egen och lagets insats på elitlägret. – Det har varit jättekul och lärorikt, så klart, säger Hanna Nilsson när vi får tag i henne på väg hem från Halmstad.

Annons:

Under veckan har Sveriges bästa fotbollsspelande tjejer, födda 2001, varit samlade för elitläger i Halmstad. I det småländska laget fanns bland annat Frödinge/Brantestads försvarsspelare Hanna Nilsson med.

Två segrar

Smålandslaget har spelat tre träningsmatcher under veckan. Dessa har resulterat i två segrar (2-0 mot Österland och 3-0 mot Norrbotten) och en förlust (1-2 mot Göteborg).

– Matchen mot Östergötland var ingen fantastisk match, men vi gjorde två snabba mål och sen hade vi ett bra försvarsspel. Mot Norrbotten gjorde vi en jättebra insats, det var roligt att spela och allt bara flöt på. Mot Göteborg gjorde vi en okej första halvlek, men sen tappade vi i andra, säger Hanna Nilsson.

– Alla lagen vi mötte var väldigt bra och ville verkligen spela fotboll. Det var roliga matcher, fortsätter FBSK-spelaren.

Förutom matcherna blev det förstås också mycket träningar och teori.

”Har utvecklats”

Hanna Nilsson fick spela ytterback under elitlägret. I sin klubb, Frödinge/Brantestad, används hon som mittback.

– Jag är nöjd med min insats och tycker att jag har utvecklats. Det är ganska stor skillnad på att spela ytterback och mittback. Men vi har tränat mycket försvarsspel under veckan och det har hjälpt mig mycket. Jag har utvecklats på träningarna och tagit med det jag lärt mig till matcherna.

Närmast på schemat för Smålandslaget står Cup Kommunal under 2017. Där hoppas förstås Hanna Nilsson på fortsatt förtroende.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt