• Målvaktsmisstag räddade Gullringen - ”Det var en pärs”

Gullringen fick jubla över tre nya poäng. Foto: Matilda Strömdahl

Målskytten Linus Kasselstrand.

Målvaktsmisstag räddade Gullringen - ”Det var en pärs”

Gullringens GoIF fick en mardrömsstart i hemmamatchen mot Hossmo. Men Gullringen vände på underläget och vann med 2-1. – Det var en pärs på slutet, men jag tycker att efter 90 minuter är vi rättvisa vinnare, säger Gullringens tränare Mattias Sandh.

Trots att Gullringen var det initiativtagande laget var det bottenlaget Hossmo som tog ledningen. 0-1 kom efter en hörna 34 minuter in i matchen.

Trots målet visade Gullringen mycket vilja och skapade många fina chanser i slutet av den första halvleken.

Missade friläge

Bland annat fick Abrahim Jabateh visa sin snabbhet och spelförståelse när han snappade upp ett löst hemåtpass och kom fri, men Hossmos målvakt gjorde en fin räddning och hindrade Gullringen från att kvittera. Därefter hade hemmalaget ytterligare två vassa målchanser, där Isack Thuresson fick på ett kanonskott på halvvolley men även där stod bortalagets målvakt stabilt i kassen. Innan domaren blåste av för halvtid fick Christian Simonsson ett jätteläge att kvittera, men skottet gick precis utanför.

”Kassel” kvitterade

I den andra halvleken var det Hossmo som tog kommandot och inledde med en farlig målchans. Kort därefter visade Gullringen upp ett mycket fint spel för publiken på ett regnigt Gullemon, där Isack Thuresson överlappade med Hampus Wulff. Wulff i sin tur slog ett perfekt inlägg snett inåt bakåt och gav Abrahim Jabateh chansen att kvittera. Men inte heller den gången blev det något mål.

Kvitteringen kom istället i 53:e matchminuten när lagkaptenen Linus Kasselstrand placerade bollen säkert i mål efter att ha blivit snyggt framspelad av vänsterbacken Hampus Wulff.

Målvaktstabbe

Gullringen tog också ledningen i 66:e minuten efter att Hossmos målvakt svarat för en riktig tavla. Efter ett tillbakaspel från sin högerback missade han bollen och den rullade sakta in över mållinjen. 2-1 till Gullringen var ett faktum och det blev också slutresultatet.

Detta trots att Gullringen gick ned sig en nivå och tappade energi. Hossmo hade ett vasst läge att kvittera till 2-2 i den femte övertidsminuten, men bollen rensades undan av Gullringenförsvaret.