Annons:

Storebro vann målsnål premiär – han gjorde enda målet på straff

Storebro IF höll nollan och vann dagens premiär mot Österbymo med 1–0. Foto: Jakob Karlsson/Arkiv

Storebro vann målsnål premiär – han gjorde enda målet på straff

Storebro IF tog emot IFK Österbymo i seriepremiären. Det var en målsnål tillställning där hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1-0 (0-0).

Annons:

– Det känns som om det såg bättre ut förra veckan mot Södra Vi, det var lite krampaktigt och vi fick inte riktigt igång något. Det skapades inte så mycket åt varken ena eller andra hållet, säger Storebros Torbjörn Pettersson om segern.

Matchen var länge mållös, men knappt 15 minuter in i andra halvlek drog sig Jimmi Wickström fri efter en tilltrasslad situation och blev upphakad i skottögonblicket. Domaren dömde straff. En straff som Storebros Viktor Nyström förvaltade och satte matchens enda mål.

– I det här läget med upplägget på serien så är det väldigt viktigt att komma igång med en seger, oavsett hur det ser ut på planen, då är segern det viktigaste. Vi kan mycket bättre än så här spelmässigt, det tror jag kommer, men det är alltid nervöst i en premiär. Vi låg rätt försvarsmässigt, de fyllde på med folk och var tunga att möta, sammanfattar Pettersson segern.

Beröm i Storebro till målskytten Viktor Nyström, som jobbade rejält över hela planen, och till försvaret. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt