Annons:

BK Boston vann division 6 hösten 2019. I kväll spelar laget historisk seriepremiär mot IFK Oskarshamn i division 5. Foto: Ossian Mathiasson

Nykomlingen vill överraska: ”Tror att vi kan göra en Södra Vi”

En historisk match som nykomling i division 5 väntar. BK Boston vill överraska och tror på en lyckad säsong. 
– Allt handlar om hur bra vi löser försvarsspelet, det är navet i allting, säger Robin Olsson, som är inne på sin andra säsong som huvudtränare för Boston.

Annons:

BK Boston vann division 6 Vimmerby efter en stark säsong i fjol. Nu väntar föreningens allra första match i division 5 och tränaren Robin Olsson ser fram emot den historiska premiären. 

På andra sidan står storfavoriten IFK Oskarshamn, som mönstrar ett namnkunnigt och välmeriterat lag med många spelare som har spelat högre upp i seriesystemet. 

– Det kommer bli ett jäkla kämpande. Jag räknar med att vi får spela mycket utan boll men sitter försvarsspelet som vi har tränat på i sju månader så tror jag att vi kommer överraska Oskarshamn väldigt mycket. Det är lite AIK över det hela. Sitter det så blir det jäkligt trevligt och sitter det inte så rinner det iväg, säger Robin Olsson. 

"Håller mig till en spelplan"

IFK Oskarshamn vände underläge 0–1 till 3–1-seger i sin seriepremiär mot Målilla GoIF och får leva med det stora favoritskapet hela säsongen. 

– De har ett lag med spelare från division 1 till division 4 och vi har ett lag med spelare från division 5 och division 6. Det vore konstigt om de inte är spelförande men vi ska inte anpassa oss efter vilka vi möter. Vi ska spela på samma sätt mot alla motståndare. Jag håller mig till en spelplan som vi kommer ha mot alla lag. Mot vissa lag kommer vi säkert vara lite mer spelförande och mot andra lag får vi jaga mer boll, säger Robin Olsson. 

Hur ser du på era segerchanser mot Oskarshamn?

– De är inte så stora, jag räknar inte med en vinst. Jag tror inget lag räknar med vinst när de möter Oskarshamn. De kommer från division 4 och värvat många spelare och vi kommer från division 6. Vi ska inte ha en chans, så är det. Om vi får spelet att sitta så tror jag ändå att vi har en bra chans. Sitter det inte så ska det hända att det trillar iväg. 

Siktar på övre halvan

Fotbollen i Småland och övriga Sverige ställdes in under våren på grund av coronapandemin och serierna avgörs i stället som enkelserier där alla matcher är av stor vikt. 

Vad har Boston för målsättning med årets säsong?

– Vi är nykomlingar så det är givetvis att hänga kvar i femman men jag tror att vi har chans på övre mittenskiktet, säger han och fortsätter:

– Allt handlar om hur bra vi löser försvarsspelet, det är navet i vårt spel. Då tror jag att vi kan göra en Södra Vi som hamnade i toppen och kvalade uppåt som nykomling i division 5 förra året. Med tanke på att det är en enkelserie så kan det gå. Får man en bra start så är självförtroendet på topp och då funkar allting. Får man lite motgång i början så blir det tufft.

Ordinarie målvakt saknas

Boston får klara sig utan skadade målvakten Patrick Hörmann i premiären och in i hans ställe kommer Viktor Adolfsén. Några utespelare med skavanker lämnas också utanför truppen.

– Hörmann landade illa på axeln på en träning så han har fått uppsöka sjukhus några gånger. Han får inte träna fotboll på flera veckor så Viktor Adolfsén ställer upp. 

– Vi har en bra trupp med hård konkurrens på alla positioner. Spelare som var givna i fjol startar inte. Vi har många spelare i Boston som är iväg och studerar på andra orter och blir tillgängliga under sommaren så det gör att konkurrensen blir extra hård under sommaren.

Några spelare att hålla ett extra öga på?

– Jag håller Adis Tahiri som en stor talang. När han får sitt spel att klicka kan han sysselsätta en hel backlinje själv. Albion Mataj har gjort stora framsteg. Det är två unga, lovande killar. 

Fakta

Bostons premiärtrupp: Viktor Adolfsén, Mujtaba Abdul Hakim, Bellal Adem Nur, Rahmat Afzali, Jonatan Babiker, Remy Barraza, Alexander Ekberg, Christoffer Ekberg, Joakim Hammar, Eric Lindström, Albion Mataj, Abbas Mohamadi, Ilias Mohammad Fayaz, Abdi Salah, Otto Svensson och Adis Tahiri. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt